Rendkívüli közgyűlést tartottak csütörtök délután a Városházán, amelyen többek között a Kaposvári KK által kért támogatásról is szavaztak a megjelent képviselők.

Monok Tibor, az élvonalban szereplő együttes vezetője február utolsó napján kért segítséget a várostól, mivel nem érkezett meg egy korábban betervezett, komolyabb szponzorációs összeg.

A közgyűlésen Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta: a város idén már 34,5 millió forintottal hozzájárult a KKK költségvetéséhez, most pedig arra kérte a képviselőtestületet, hogy további 49,5 millióval támogassák a bajba jutott kosarasokat.

null

Szita Károly ugyanakkor azt is hozzátette: a város költségvetése lehetővé teszi, hogy segítséget nyújtsanak, de erre nem alapozhatnak a sportegyesületek. Egyben arra kérte a csapatokat, felelősen tervezzék meg a jövő évi költségvetésüket!

A képviselőtestület végül 12 igennel, tartózkodás és ellenszavazat nélkül fogadta el az előterjesztést.

Nettó 25 millió forint azonban így is hiányzik a KKK stabil működéséhez, erről az áprilisi közgyűlésen lehet majd ismét szó, amennyiben nem sikerül addig új szponzort találnia a vezetőségnek.

null

Monok Tibor, a csapat ügyvezetője elmondta: létfontosságú volt ez a támogatás, hiszen március 15-ig rendezniük kell a játékosok fizetéseit. Így viszont nyugodt körülmények között készülhet a csapat a Kecskemét elleni bajnokira.

Címkék: kaposvári kk, város, támogatás, sport