A hazaiaknál „Manny” Ubilla át sem öltözött, Puljko pedig ugyan szerelést húzott, a bemelegítést a kispadon ülve nézte végig amerikai csapattársának társaságában. Rajtuk kívül Horváth Márton is kimaradt a keretből derékproblémái miatt, így tulajdonképpen három hiányzóval vágott neki a Körmend elleni meccsnek a Kaposvár.

A sérült játékosok helyét Fodor és Benke vette át a kezdőben, akik nagyszerű játékkal rukkoltak elő. A nagyot küzdő hazaiak sokáig nemcsak hogy tartani tudták a lépést a kupagyőztessel, de a negyed fele után még nyolc ponttal vezettek is. A KKK egy ideig - Baki két faultjának nyomán kényszerűségből - igen magas csapattal állt fel. Jazvin és Spica dolgozott a palánk alatt, Hendlein pedig hármast játszott. Ez némileg meg is zavarta a vendégeket, ám egy nagy hajrával azért döntetlenre tudták hozni a negyedet. (25-25)

A somogyiak a második periódusban is kiadtak magukból mindent a remekül védekező Körmend ellen, de a játékrész végé ismét meghúzta a vasi alakulat. 41-35-nél Cizmic időt kért, a taktikai szünet után pedig remek sorozatot produkált csapata. 12-2-es rohamot hasítva, egy perccel a félidő előtt 47-43-ra már a vendégek vezettek.

44-47-es állásról kezdődött a harmadik negyed, ami egy körmendi triplaparádéval indult. Zsinórban három hármast süllyesztettek el a vasiak, és gyorsan elléptek tíz ponttal. A negyed közepén úgy tűnt hiába akar nagyon a Kaposvár, szuflában nem fogja bírni a Körmend által diktált gyors tempót. Cizmic folyamatosan futtatta övéit a lepattanók után, csapata pedig tartotta is az etap elején megszerzett előnyét. Pettyék ebben a játékrészben végül hat tripláig jutottak, és tizenegypontos előnyt harcoltak ki a negyed végére.

A záró játékrész gyakorlatilag már csak formalitás volt. A Kaposvár ugyan hajtott becsülettel, de mindössze egy embert rotálva nem tudták tartani a nagy lendülettel játszó Körmend sebességét. A vasiak végül 100 pont fölé jutottak - igaz Tóth Norbert már akkor dobta a 101. pontot, amikor a felek már pacsiztak.

Kaposvári KK - Egis Körmend 86-101 (25-25, 19-22, 20-28, 22-26)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok
Vezette: Hegedűs T., Gál J., Tőzsér D. (dr. Valovics I.)

Kaposvári KK: Fodor 17/6, Benke 14/3, Baki 5/3, HENDLEIN 18/6, SPICA 12 Csere: JAZVIN 20, Kocsis -, Grebenár -

Körmend: PETTY 10/6, CHANNELS 29/21, McKinney-Jones 14/6, Tóth N. 9, DUINKER 16 Csere: Dickerson 11/6, Lakosa 2, Ferencz 8/6, Farkas 2.

Címkék: körmend, kaposvári kk, sport, kosárlabda