Három szőnyegen mintegy 250 birkózó mérte össze egymással az erejét az 5. Csányi Pékség kupán, a Városi Sportcsarnokban. A diák 1-es korcsoport számára kiírt kötöttfogású viadal a korosztály számára az első rangsor verseny volt az idén. A kaposvári rendezésű kupának természetesen több hazai birkózó is nekivágott.

- Itt 2003, 2004, 2005-ösök versenyeznek, a java nálunk 2004-es, 2005.ös. Mi minden versenyt a jövő érdekében felkészülési versenynek tekintünk, tehát nem leszünk elkeseredve, ha egy-egy versenyző vereséggel távozik a szőnyegről, dolgozunk tovább, és igazából, 17-18 éves korukra kell kiemelkedő eredményt elérni, ami igazából eddig garantált volt, de lesznek ettől függetlenül jó eredményeink - mondta Takács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.

A KASI versenyzői közül a legnagyobb reményekkel Déri Dominik vágott neki a küzdelmeknek.

- A súlycsoportomban vannak könnyű, illetve vannak nehéz ellenfelek. Arra számítok, hogy egyenesen a 16 közül bejutok az elődöntőbe, azt megnyerem és a döntőben birkózhatok - tette hozzá Déri Dominik.

A versenyre az ország legjobb sportolói neveztek, a színvonalat pedig tovább növelte, hogy határon túlról érkező egyesületekkel nemzetközivé nőtte ki magát a kupa.

- Kedves barátaink, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola meghívására jöttünk, Nagyon szeretünk idejárni, mert azt merem mondani, úgy járunk ide, mint haza. Ez egy tíz éves kapcsolat munkája, és szeretünk idejárni, úgy ahogy ők is hozzánk - mondta a somorjai Gladiátor Birkózóklub versenyzője, Horváth István.

A helyszínen mérte fel a magyar utánpótlás helyzetét Bacsa Ferenc mesteredző, aki olyan birkózókat nevelt ki, mint Módos Péter vagy épp Lőrincz Tamás. Bacsa a kaposvári seregszemlén megjelenteknek a látottak alapján nagy jövőt jósolt.

- Diák 1-es, ami most van rangsorverseny, és diák 2-es korosztályban nagyon sok ügyes gyerek van, akikkel, ha megfelelő szinte foglalkoznak, akkor válhat olyan szintű birkózó, hogy majd felnőttben, nemzetközileg is eredményes tud lenni - mondta Bacsa Ferenc, mesteredző.

A kaposvári reménységek közül többen ezen a napon is bizonyították rátermettségüket. Indulóik közül Dér Dominik 54 kilóban aranyérmet szerzett, Fáth Laura és Tóth Zsombor harmadikként zárt, Csonka Márió és Széll Máté pedig egyaránt hetedik lett.

Címkék: csányi pékség, birkózás, 2016, kupa, sport