Az elmúlt hétvégén egymás után harmadik győzelmét könyvelhette el a Kaposvári Kosárlabda Klub a bajnokság 17. fordulójában. Hendleinék a MAFC együttesét győzték le saját otthonában 90-86-ra. A fővárosiak elleni diadal nem csak a csapat önbizalmát növelte, hanem remek felkészülést nyújtott a következő, Alba Fehérvár elleni mérkőzésre. A két csapat ugyanis hasonló játékstílust képvisel.

- MAFC meccs nagyon nehéz volt. Nagyon nehéz, kellemetlen ellenfél volt, kivett belőlünk kicsit a meccs, de azt mondtam itt az előző beszámolóban is, hogy talán jó egy ilyen meccs nekünk, mert nagyon hasonlóan játszik az Albacomp, csak sokkal jobb képességű játékosokból állnak, sokkal atletikusabbak, fizikailag erősek, és ez lesz a legnagyobb probléma - mondta a csapat vezetőedzője, Kmézics Zoran.

A MAFC elleni találkozót követően vasárnap pihenőt kapott a csapat, hétfőtől azonban gőzerővel készül a társaság a szerdai, Alba elleni csatára. A fehérváriak a bajnokság jól triplázó eggyüttesei közé tartoznak, emellett pedig egy az egy ellen is nehéz felvenni velük a harcot védekezésben.

- Nagyon sokat egy-egyeznek és ilyen szituációkból, a kiosztásokból dobnak kintről, vagy egy sima passz és egy ember csak úgy emelkedik és nyolc méterről rádobja. Jó képességűek, nagyon jól dobnak, de egy az egyben játszanak nagyon sokat, szóval ez azt jelenti, hogy nekünk oda kell állni és ki kell jönni a védekezésből és nagyon keményen védekezni velük szemben - tette hozzá a vezetőedző.

A Fehérvár utolsó öt kaposvári vendégszereplése során négy alkalommal is a hazaiak örülhettek győzelemnek. Marko Spica ezen sikerek közül többnek is aktív részese volt. A szerb-magyar center szerint szerdán mindent bele kell adniuk az Alba ellen, ám még ez sem biztos, hogy egy újabb diadalt eredményez majd.

Címkék: alba, fehérvár, kkk, sport