Kovács kosarával vette kezdetét a mérkőzés, amire Spica válaszolt, majd Hendlein akciójával a vezetést is átvette a Kaposvár - írja összefoglalójában a bb1.hu. Ekkor jött a padról beszálló Mócsán, akinek a két triplájával ismét a hazaiak tartottak előrébb. Jól játszott Sihota is, aki szintén kívülről tudott eredményes lenni, míg eközben a kaposváriak magasság- és erőbéli fölényüket egyáltalán nem tudták kihasználni a palánk alatt. Kisebb meglepetésre már 15 pontos hazai fórral is zárulhatott volna az első negyed, ám az utolsó kosár Benke triplája volt (30-18).

A második negyedet 6-0-val indították a vendégek Hendlein és Spica kosarainak köszönhetően, így 30-24-nél időt is kellett kérnie Garai Péternek. Mindez hiába, mert újabb hat pontjával már egyenlített a Kaposvár, míg az első hazai pontokra bő hat percet kellett várni, amikor Misek a büntetővonalról talált be. A somogyiaknak ekkor még nem ültek a kinti dobásaik, de egyre jobban éltek a palánk alatti fölényükkel. Ennek köszönhetően újra nyílt lett a találkozó. Kovács egy távolival még 35-34-re módosított, de ezután a hazai szurkolók szempontjából jött a rémálom. Puljko egymást követően háromszor is triplával köszönt be, így negyed végére már biztosan vezetett a KKK (36-44).

Misek hármasa adta meg az alaphangot hazai szempontból a folytatásnak, de a Kaposvár is magához tért hamar, így a kosárváltások alatt nem tudott faragni hátrányából a MAFC. A 26. perc után aztán Misek újabb triplája után érkezett Kovács duplája is, így már csak két pont volt a felek közötti különbség. Ekkor jöttek az újabb pontok Hendleintől és Spicától, így mielőtt egyenlő lehetett volna az állás, újra megléptek a somogyiak. Sihota próbálta csökkenteni a különbséget, de Baki öt pontjával még ezt a negyedet is meg tudta nyerni a Kmézics-legénység (57-67).

Smith és Misek pontjaival indult neki az utolsó negyed nagy hajrájának a hazai együttes, de a Kaposvár továbbra is a palánk alatt remekelt, ezúttal Jazvin volt eredményes. Bő öt perc volt hátra, amikor Mócsán bevágta harmadik trojkáját, és felhozta csapatát 68-74-re. Kmézics Zorán időkérése után Puljko, majd Smith triplaváltása következett. Sihota zsákolásával pedig már csak négy pont volt a vendégek előnye.

Küzdött becsülettel a MAFC, egészen egy pontig sikerült felzárkóznia, de az utolsó percek büntetőpárbajában nem remegtek meg a kaposvári kezek, így az előny sem olvadt el. Végül egy izgalmas mérkőzésen a KKK megszerezte zsinórban harmadik győzelmét a bajnokságban, ami a csapat leghosszabb sikerszériája idén.

MAFC - Kaposvári KK 86-90 (30-18, 6-26, 21-23, 29-23)
Gabányi László Sportcsarnok,
V: Földházi T., Minár L., Vida J. (Szaniszló S.)

MAFC: SMITH 18/15, MISEK 17/6, Kovács Ád. 16/3, Lakits -, SIHOTA 21/6. Csere: Mócsán 14/12, Tursics -, Debreceni -, Koncz -.

Kaposvár: UBILLA 12, Puljko 14/12, Baki 10/6, HENDLEIN 25, SPICA 17. Csere: Benke 5/3, Fodor M. -, Jazvin 7.

Címkék: NB1/A, MAFC, Kaposvári KK, kosárlabda, sport