A rendezvényen a 2015-ös év legjobb utánpótláskorú sportolóit és edzőit – köztük a röplabdázókat – is díjazták. A lányoknál a Teva Gödöllő játékosa, Kalotai Zsófia, a fiúknál pedig a Fino Kaposvár röplabdázója, Bögöly Gábor érdemelte ki ezt a címet, míg a legjobb utánpótlás edző Karagics Mátyás lett.

Bögöly Gábor a testvérével jelent meg a gálán. Ő tavaly tagja volt a bajnok és kupagyőztes felnőtt kaposvári csapatnak, s a junior bajnokságban is aranyérmet szerzett, csakúgy, mint az U18-as strandröplabda bajnokságon.

- Idén szeretném megismételni a tavalyi sikereket. Erre a jövő heti kupadöntőben nyílik majd először alkalmunk. Áprilisban pedig Frankfurtban szerepelünk majd az U20-as válogatottal, Európa-bajnoki selejtezőn, ahol szeretnénk a legtöbbet kihozni magunkból. Annál a csapatnál Zarka Péter a szövetségi kapitány, aki a klubomnál is az edzőm, s a sikereimet jelentős részben neki, valamint a szüleimnek köszönhetem - tette hozzá a fiatal játékos.

- A szüleim mellett Horváth Andrásnak is szeretném megköszönni ezt a díjat. Tavaly szerepeltem először a felnőtt bajnokságban, s már az első idényemben kupadöntőben szerepelhettem és csapatommal a bajnoki bronzéremért játszottunk. Idén sajnos a kupából már kiestünk, de a bajnokságban, ahol egyre több játéklehetőséget kapok, van még esély a négy közé kerülés kivívására. Emellett a legfontosabb esemény majd a nyári U19-es Európa-bajnokság lesz, amelyen Győrben mindenképpen szeretnénk kiharcolni a csoportból való továbbjutást - mondta el Kalotai Zsófia.

- Fantasztikus dolog, hogy mi is itt lehetünk a többi sikersportág kitüntetettjei között. Ez a díj nem csak én, hanem az egész kecskeméti röplabda utánpótlás elismerésenyilatkozta a díjátadó után Karagics Mátyás a Kecskeméti RC edzője.

Címkék: utánpótlás-játékos, Bögöly Gábor, Fino Kaposvár, díj, sport