Ez alkalomból tartott sajtótájékoztatót csütörtökön az MRSZ a finálé helyszínén, az Érd Arénában. Az eseményen dr. Kovács Ferenc, a Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Ludvig Zsolt főtitkár, Szanyó Tamás, a Graboplast Zrt. marketing menedzsere valamint T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere vett részt.

Dr. Kovács Ferenc arról beszélt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség idén ünnepli alapításának 70. évfordulóját, s ennek alkalmából egész évben számos rendezvényt szervez az MRSZ. Ennek első állomása a mostani Magyar Kupa-döntő, a továbbiakban pedig a májusban, Székesfehérváron az Alba Regia Gála, felnőtt férfi válogatott torna, júniusban, Nyíregyházán a női válogatott Európa-liga fordulója, augusztusban, Győrben a Szlovákiával közös U19-es leány Európa-bajnokság, szeptemberben, Szombathelyen a Savaria Kupa, női válogatott torna, ugyanebben a hónapban, Érden a női válogatott Eb-selejtező tornája, decemberben pedig az MRSZ évzáró gálaestje kerül megrendezésre ennek jegyében.

null

T. Mészáros András, Érd polgármestere arról beszélt, hogy nagyon örül annak, hogy a tavalyi év Európa-liga sikerei után a sportág szinte már a saját otthonának tekinti Érdet. „A város örömmel várja, nem csak a kupadöntőt, hanem a szeptemberi Európa-bajnoki selejtezőt is, amelynek ugyancsak az Érd Aréna lesz a helyszíne.”

Az első nap a férfi mérkőzésekre kerül sor, ahol sorozatban ötödször is a címvédő Kaposvár és a Kecskemét mérkőzik majd meg. A bronzéremért pedig a Dág és a MAFC-BME meccsel, ahogyan az előző két évben is.

null

A női mezőny viszont alaposan átrendeződött, bár a legutóbbi négy kiírás győztese, a Vasas-Óbuda most is ott lesz a fináléban, de a bajnoki címvédő Linamar-Békéscsaba most először harcolta ki a döntőbe kerülést, s a harmadik helyért mérkőző Jászberény és Nyíregyháza is évek óta nem került a legjobb négy közé.

A rendezvényre napijeggyel lehet bejutni, amely 1500 forintba kerül, míg a diákjegy 12 éves kortól 1000 forintért kapható. Az esemény megtekintése 12 év alatt díjtalan. Az M4 Sport mind a négy mérkőzést közvetíti felvételről – ezekben az időpontban játszik jégkorong-válogatottunk olimpiai selejtezőt.

A férfi döntőt február 11-én 23:30-tól, a bronzmérkőzést másnap 10 órától lehet majd megtekinteni, ami utána férfi finálét is újra leadják 12 órától. A női döntő 22:30-kor kerül adásba, a bronzmeccs és az aranymeccs szombaton délelőtt.

Címkék: Magyar Kupa, sajtótájékoztató, Fino Kaposvár, döntő, sport