Három hét leforgása alatt, immár a harmadik MAFC elleni tétmérkőzésére készül a Fino legénysége. Csütörtökön már a Magyar Kupa döntőjébe jutás lesz a tét a fiúk számára, a főpróba azonban nem sikerült a legjobban. Magyarék 3-0-ás vereséget szenvedtek a hétvégén a negyedik helyezett Dág otthonában.

- Olyan nagy következtetéseket nem akarok nagyon levonni a mérkőzésből. Volt egy kis technikai gondunk a késéssel, de igazából nem erre kell fogni meg semmi egyéb. A Dág jól játszott, megérdemelten nyertek, mi sokat hibáztunk, nem így terveztük. Nekünk is lehet rossz napunk, de úgy érzem, hogy ettől függetlenül nem dőlt össze a világ, sőt lehet, hogy ez még időben jött ez a pofon - mondta Magyar Bálint.

Demeter mester legénysége a MAFC ellen viszont már nem hibázna. Az új esztendő első bajnokiján 3-0-ra, míg a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén 3-1-re nyertek a kaposváriak. Ennél pedig most sem adnák lejjebb.

Idén is Fino - Kecskemét meccs lesz az aranyért?
Idén is Fino - Kecskemét meccs lesz az aranyért?

- Az a lényeg, hogy megmutassuk az ország legjobb csapata vagyunk és így is fogunk szerintem játszani. Mindenféleképpen az a fontos nekünk, hogy ezt a holnapi meccset behúzzuk 3:0-ra vagy 3:1-re, de én szeretném, hogy egy sima 3:0 lenne - válaszolta Dávid Zoltán.

A Fino játékosai szerint hazai csarnokban nem okozhat gondot, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan ismét ott legyenek a kupadöntőben.

- Jó kis csapat, fent Pesten egy szettet elraboltak tőlünk, ez igazából a teremnek köszönhető, mert nem vagyunk hozzá szokva az ilyen kis teremhez, de egyértelmű, hogy 3:0-ás győzelmet várok a csapattól, hogy egyenes ágon jussunk be a kupadöntőbe - tette hozzá Magyar.

A MAFC elleni Magyar Kupa elődöntő visszavágó csütörtökön 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A mérkőzésre ezúttal is ingyenes a belépés.

Ellenfélre várnak

A Kecskemét kettős győzelemmel jutott be a férfi röplabda Magyar Kupa fináléjába, miután az elődöntő második, szerdai mérkőzésén is három szettben bizonyult jobbnak a Dágnál.

Kecskeméti RC-Dág KSE 3-0 (22, 19, 21)

Továbbjutott: a Kecskeméti RC, kettős győzelemmel, 6-0-s szettaránnyal.

Címkék: MAFC, elődöntő, Fino Kaposvár, Magyar Kupa, sport