A 2015-ös évet a PEAC elleni, hazai pályán elvesztett rangadóval zárta a kaposvári Tigris KK. A somogyiak hiába vezettek olykor több mint tíz ponttal, a hosszabbításba torkolló mérkőzést végül a baranyaiak nyerték meg. Tóth Kristófék az újesztendőt szintén egy hazai mérkőzéssel kezdték, és a Soproni Tigrisek legyőzésével feledtették volna elmúlt fordulóbeli bukásukat.

- Az oka valószínűleg az volt, hogy fejben már azt hittük, hogy megnyertük azt a mérkőzést öt perccel a negyedik negyed vége előtt. Változtatni a védekezésen kellene, jobban össze kellene állni erre a 3-2-es zónára, jobban csapatként kéne működnünk mind elől, mind hátul a két magasembernek - mondta a Tikris KK játékosa, Tóth Kristóf.

A győzelem megszerzése azonban nem ígérkezett egyszerűnek. A Soproni Tigrisek mindössze egy vereséggel voltak lemaradva vendéglátójuktól, így sikerük esetén felzárkózhattak volna az élmezőnyhöz.

- Az NB II-nek ez az élmezőny, közép-, élmezőnyében bármi megtörténhet, sok minden múlik ki tud eljönni, ki nem tud eljönni, milyen idő van, ez egy ilyen bajnokság. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy egy jó mérkőzést játszunk - mondta Casino - Soproni Tigrisek SE vezetőedzője, Rátvay Tamás.

A mérkőzés első negyedében mind védekezésben, mind támadásban felülmúlta ellenfelét a fehér mezes kaposvári együttes. Mihalicsék 24-9-re nyerték ezt a játékrészt, amivel szinte el is döntötték a találkozót. A soproniak ugyan negyedről negyedre közelebb kerültek ellenfelükhöz, ám a Tigris KK győzelme így sem forgott veszélyben. A fiúk 62-53-ra nyertek végül, amivel felléptek az NB II. nyugati csoportjának második helyére.

 

Címkék: tigris, sopron, kkk, sport