Roppant nehéz mérkőzéssel kezdte az évet a Kaposvári Asztalitenisz Club NB1-es női csapata. Kátainé Váradi Gyöngyi együttese a bajnokság második helyezettjét, a Kanizsa Sörgyár SE-t fogadta az első tavaszi fordulóban. A hazai pálya ellenére nem a kaposváriak számítottak a mérkőzés fő esélyesének, de szerették volna egy meglepetéssel indítani az újévet.

A kanizsaiak kerete ráadásul bombaerős volt. A bajnokság favoritjának számító együttes több, egykoron válogatottságig jutó játékossal érkezett Kaposvárra.

A zalai együttes a Várpalotával fut nagy versenyt a bajnoki címért, és hogy ne kerüljenek hátrányba velük szemben, minden győzelemre nagy szükségük van.

Jakabfi Imre lányai ennek megfelelően harcias mentalitással kezdték a Kaposvár elleni találkozót, és a párosok követően 2:0-s előnyre tettek szert. Hiába próbált meg mindent a hazai együttes, egy-egy győztes mérkőzésen kívül nem futotta többre erejükből. A négy egyéni kört egyaránt 3:1-re nyerte meg a kanizsai csapat, amivel 14:4-re behúzta a párharcot. Tollas Vivien 2, Körmendi Orsolya és Fekete Zsuzsanna 1-1 találkozót nyert. Hideg Sára személyében egy újoncot is avatott a kaposvári csapat. A mindössze 9 éves játékos derekasat küzdött a felnőttekkel.

Címkék: pingpong, asztalitenisz, somogy, sport