Hosszú ideje hagyomány már, hogy egy közös tekézéssel zárja az évet a kaposvári sportélet színe-java. Nem volt ez alól kivétel 2015 sem. Klubvezetők, edzők és játékosok egyaránt a gurítóállásokba léptek, hogy ismét összemérjék erejüket egymással. Az összegyűlteket Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere köszönötte, majd indulhatott is a teke-csata. A küzdelmeknek a Kaposvári Rákóczi címvédőként vágott neki, az első helynél pedig most sem szerették volna alább adni.

null

- Mindenképpen úgy érkeztünk, hogy meg szeretnénk védeni a tavaly megszerzett első helyünket. Kicsit szűken vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy tudjuk pótolni azokat, akik most nincsenek itt. De mégegyszer mondom, csakis a győzelem az elfogadható - mondta Horváth Zoltán, a zöld-fehérek egyik utánpótlásedzője.

null

Az egyik legerősebb kihívónak a Kaposvári Kosárlabda Klub csapata számított. Monok Tibor számára egyáltalán nem volt idegen a tekecsarnok légköre, édesapja ugyanis profi tekéző volt.

- Apáról fiúra, én négy éves koromban kezdtem állítani az öregnek a golyókat, ő profi tekéző volt. Amit tudok, azt segítek. Tavaly nagyon sok ereszt dobtunk és így csúsztunk le a dobogóról, de most nagyon komoly szankciók vannak. Kettő eresznél már kizavarjuk a teremből a kollégákat, úgyhogy most, úgyhogy most minenki egy kicsit komolyabban veszi - válaszolta Monok Tibor, a Kaposvári KK ügyvezetője.

A Fino Kaposvár csapata röplabda pályán ritkán talál legyőzőre, az óévbúcsúztató tekeversenyen viszont más volt a helyzet.

- Ha jól emlékszem középmezőnyben zártunk, talán hatodikak, vagy hetedikek lettünk, de úgy gondolom egész jó volt ahhoz képest, hogy kezdők voltunk - mondta Deák Márk, a bajnokcsapat liberója.

null

A 2015-ös kiírás befutója igen szoros volt. Az élen a Kaposvári KK végzett, akiktől a Rákóczi mindössze öt ponttal maradt le. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Kaposvári Vízilabda Klub csapata ért oda. A negyedik helyen a Kaposvári Polgármesteri Hivatal, az ötödik és a hatodik helyen pedig egy-egy vegyes csapat végzett. A legeredményesebb egyéni játékost idén a LOCO 4x4 Terepjáró és Enduro Club adta, Andalics Péter személyében.

Címkék: búcsúztató, óév, teke, Kaposvár, sport