Rengeteg ember gyűlt össze a Városligetben, és zsíros kenyér, forralt bor, valamint meleg tea is várta a futni vágyókat.

- Én, mint BSI futónagykövet futóközösségeket hozok létre, olyan embereket támogatok, vagy próbálok meg támogatni, segíteni, akik szeretnének futni. Nem feltétlenül versenyszerűen, tehát itt a rövidebb távokról van szó, illetve arról, hogy gyakorlatilag a szabadidejüket töltik el egészségesen élnek - mondta a Budapest Sportiroda futónagykövete Piller Adrienn.

Több mint 260 futót regisztráltak, ami még a szervezőket is meglepte, de minden zökkenőmentesen zajlott a Mikulás futáson.

null

A résztvevők közt kicsiket és nagyokat egyaránt találhattunk. Olyanok is voltak, akik Somogy megye határain túlról érkeztek.

Ezen a napon az egyes rajtszámot a Mikulás birtokolta, aki együtt rótta a köröket a gyerekekkel.

A gyerekek a futás előtt nem gimnasztikával, vagy nyújtással, hanem Mikulás-mondókákkal melegítettek. Ezt követően rajthoz állt a mezőny, majd Dér Tamás alpolgármester jelzésére elindult az első kaposvári Mikulás futás.

A kicsiknek három rajtot indítottak a szervezők, melyeken egy kört, azaz 1 km-t kellett teljesíteniük. A bátrabbakra egy hosszabb táv várt, nekik külön rendeztek egy háromkörös futást is. Az alkalomhoz illően minden célba érkező nyakába egy mézeskalácsból készült érmet akasztottak.

Címkék: városliget, mikulás, futás, sport