Az érdeklődők a salsa fitnesszt is kipróbálhatták az XL-Fittlesz Szabadidő Központ nyílt napján. Ezen az órán ráadásul a Zumba alapjaival is megismerkedhettek a résztvevők.

- Régen jártam már zumbázni és Kaposváron még nem próbáltam ki a zumbát, csak másik mozgásformát - mondta Pintér Kinga.

Egy emelettel feljebb a Spinning edzésen is nagy volt a pörgés. A magas intenzitású, zenés kerékpáros aerobik óra az egyik legkiválóbb kardió edzés a szakértők szerint, amellyel akár 800 kalóriát is el lehet égetni egy óra alatt. Volt azonban, aki egészségügyi okok miatt választotta ezt a mozgásformát.

- Azért jöttem el erre a nyílt napra, mert fájt a lábam, nagyon és szerettem volna egy olyan edzésformát kipróbálni, ahol nem erőltetem meg annyira a talpamat, ugyanis csonthártya gyulladásom van és ez egy remek alkalom, ez a nyílt nap arra, hogy kipróbáljam a TRX-et is, ahol nagyon jól erősítettünk, illetve a spinninget, ami egy nagyon szuper kardió edzés volt és csak ajánlani tudom mindenkinek - tette hozzá Lakatos Eszter.

Az XL-Fittlesz már sokadik nyílt napját tartotta 2007-es nyitása óta, de természetesen nem csak ilyenkor várják a mozogni vágyókat.

- A korosztály az teljesen mindegy. Gyermekektől elkezdve, akár a nyugdíjas korosztályt is várjuk, hiszen szenior tornánk is van. Férfiakat-nőket, akik életükben nem sportoltak természetesen azokat is, hiszen itt megismerkedhetnek rengeteg módszerrel, csoportos foglalkozással, aztán itt fent a fitnessz teremben rengeteg géppel, ami rehabilitációra is alkalmas, nem csak testedzésre - válaszolta Mihalovics Erika, az XL-Fittlesz Szabadidő Központ edzője.

Az XL-Fittlesz nyílt napjára ezúttal több mint százan voltak kíváncsiak. A szervezőktől pedig azt is megtudtuk, hogy jövő év elején hasonló rendezvényekkel várják majd a környékbelieket.

Címkék: xl-fittlesz, nyílt nap, 2015, sport