A megye egy féltávjához közeledve lejátszotta utolsó hazai bajnokiját a Kaposvári Rákóczi. A zöld-fehérek az ősz folyamán minden mérkőzésüket megnyerték hazai környezetben, és a hibátlan mérleg megőrzéséhez már csak a Csurgót kellett legyőzniük. Ehhez azonban a délieknek is lett volna egy-két szavuk.

- Természetesen azért jöttünk, hogy a lehetőségeinkhez képest minél több pontot szerezzünk. Esélyeink azt hiszem, hogy nem sok van, de próbálkozunk. Egy mérkőzésnek nem szabad úgy nekiállnunk, hogy kikapunk. Esélyese a Rákóczi ennek a mérkőzésnek, mi meg nem föltartott kézzel jöttünk - mondta Beke Lajos, a Csurgói TK vezetőedzője.

Az előző idényben bronzéremig jutó Csurgó a 7. helyről várhatta a Rákóczi elleni összecsapást. Utolsó öt mérkőzésükön 10 pontot szereztek, így jó formában érkeztek a cukorgyári gödörbe.

- Elég hatékonyan dolgoznak, tehá mi nagyon készültünk erre a mai mérkőzésre, nekünk mindenképpen meg kell hozni, de hát olyan ellenállást várok, tőlük, hogy inkább a támadásokban erősek ők, tehát, ha azt meg tudjuk szűrni, és megfogjuk őket, akkor bízom abban, hogy gólt, gólokat fogunk rúgni nekik - válaszolta Pusztai László, a Kaposvári Rákóczi BFLA vezetőedzője.

A találkozó első húsz perce igazán eseménydúsra sikerült. Jovánczai Zoltán góljával már a 6. percben vezetéshez jutott a fehérmezes Rákóczi. Hat perccel később úgy tűnt, nagy fordulatot vehet a mérkőzés. Ekkor Hadaró Valentin unta meg ellenfele sportszerűtlenséget súroló védekezését, amit egy könyökössel bosszult meg. Cselekedete piros lapot ért, így a hazaiak tíz emberre fogyatkoztak. Ám nem sokáig volt emberelőnyben a csurgói együttes: a 18. percben Markos Péter követett el szabálytalanságot a félpályánál, amiért sárga lapot kapott.

Markos mindezt nem hagyta szó nélkül, és addig reklamált, amíg meg nem kapta a második sárgáját is.

A folytatásban szerencsére már a focié volt a főszerep. Jováczai Zoltán a 27. percben újra beköszönt, 2-0-ra növelve csapata előnyét. A folytatásban a Rákóczi két 11-est is hibázott, de ez nem bosszulta meg magát. A 3-0-s végeredményt végül a csereként beálló Pallósi Roland állította be a 73. percben.

A Rákóczi egész ősszel veretlen maradt hazai pályán, és győzelemmel hangolt a Balatonkeresztúr elleni, utolsó bajnokijára.

Címkék: megyei élvonal, BFLA, Kaposvári Rákóczi, sport