Hatalmas ováció fogadta a játékosok bemutatásakor a Kaposvárra visszatérő Hrvoje Puljkot, akire akárcsak egy hete Szombathelyen, ezúttal is kezdőként számított Szrecsko Szekulovics. A mérkőzést ponterős játékkal kezdték a csapatok. A palánk alól és kintről is sültek a kezek, ami a harmadik perc közepáre 7-7-es állást eredményezett. Molnár András triplájáva először vezetett a Szeged, előnyük pedig a hatodik percre már hétpontosra rúgott. (13-20). A KKK a negyed végéig 12 pontig jutó Spica vezérletével elkezdte a zárkózást, sőt, az első tízperc végéhez már kaposvári előnnyel értel a felek. (26-22)

A somogyiak kezdték a második etapot, első támadásukból pedig ha nehezen is, de összejött a pontszerzés. Juhos nem sokkal később egy labdaszerzés után egyedül mehetett végig a félpályán, zsákolásával pedig 28-24-re módosította az állást. Puljko azonban két gyors triplát berámolva jelezte a kaposvári közönségnek, hogy hazatért, a somogyiak pedig tízpontos előnybe kerültek ezáltal. Néhán akcióval később Brikics és Csirics hármasai után újra csak egyszámjegyű volt a hazai előny, majd Brikics újabb kosarával egészen négy pontig megközelítette ellenfelét a Szedeák. A nagyszünetig nem sok minden változott, a félidőre 38-33-as kaposvári vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

Két gyors triplával indította a második félidőt a Szeged, amivel rögtön még szorosabbá tették a küzdelmet. Baki is hozzátette a magáét, ő egymaga jelentkezett két hármassal, a KKK pedig hat ponttal ellépett. Nem sokkal később Juhos hármasa szegedi egyenlítést jelentett, innentől kezdve pedig szinte a negyed végéig egymás mellett haladt a két csapat. Négypontos szegedi vezetésnél úgy festett a játékrész utolsó támadását a hazaiak vezethetik, ám Ubilla kettese után még maradt némi ideje a Szegednek egy ellentámadásra. Jereminov pedig élt is a lehetőséggel, végigrobogott a pályán, és a kaposvári védők gyűrűjében bedobott egy ziccert. (58-62)

Puljko hármasa, valamint Hendlein és Spica duplái nyomán 7-0-lal indította a KKK a zárójátékrészt. A vezetést is átvette a hazai csapat, ám a majd négy percig pontképtelen Szeged Armelin két duplájával gyorsan vissza szerezte azt. (65-66) A negyed felénél Puljko hármasa újra egyenlő állást eredményezett (68-68), ám a vendégek ismét feljebb kapcsoltak egy fokozattal, és Armelin hármasával 74-70-re elléptek. Volt még fordulat a mérkőzésben ekkor is, ugyanis Ubilla triplája, valamint Hendlein faultos kosarával, ha csak egy ponttal is, de újfent a Kaposvár állt előréb. Néhány szegedi büntető azonban ismételten fordított egyet az álláson, 76-78-nál pedig Csirics egy piszkosul mázlis hármaával - a labda némi gondolkodás és pattogás után csordult be a gyűrűbe - a végjátékban komolynak mondható lépéselőnyre tett szert a Szedeák. A hajrában hiába próbálkozott a KKK, nem tudott közeleb férkőzni a vendégekhez, a meccs legvégén pedig Ubilla elkeseredett triplakísérlete is kimaradt, így a Szeged elkönyvelhette szezonbeli negyedik győzelmét.

Címkék: szekulovics, kkk, kosárlabda, sport