A piros mezben pályára lépő debreceniek várhatták jobb helyzetből a Kaposvár elleni utántpótlás bajnokit, hiszen a kis Loki 11 mérkőzést követően a tabella harmadik helyéről vághatott neki az összecsapásnak. A vendégek azonban már három vereséget is elszenvedtek a kaposvári kirándulás előtt, edzőjük pedig most is óvatosságra intette övéit.

- Ez egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, attól függetlenül, hogy a Kaposvár ott van a vége felé. A Kaposvár hazai pályán általában elég kemény ellenfél, elég sok mérkőzést játszottak. Azért győzni kell és remélem, hogy a győzelem párosulni fog jó játékkal is - mondta Sándor Csaba, a DVSC-DLA U19-es csapatának vezetőedzője.

A kaposvári fiúk valószínűleg nem ilyen kezdésről álmodoztak. A Debrecen elleni összecsapásig mindössze 1 mérkőzést sikerült megnyerniük az új évadban, néhány bravúrdöntetlen viszont összejött Horváth Zoltán tanítványainak az MTK vagy épp a Budapest Honvéd ellen. Ezekből építkezve pedig a DVSC-t is szerették volna meglepni a hazaiak.

- Jó csapattal fogunk játszani, ez nem kérdés. Biztos vagyok benne, hogy a srácok felszívták magukat és biztos vagyok abban is, hogy méltó ellenfelei leszünk a Debrecennek. Ebben minden benne van, ettől függetlenül olyan nagy különbségek nincsenek a csapatok között, függetlenül attól, hogy most közöttünk van távolság a tabellán. Mi már csináltunk olyan eredményt, ami erre utalt - tette hozzá Horváth Zoltán, a Kaposvári Rákóczi BFLA U19 vezetőedzője.

Egy jó eredményhez pedig már az első félidőben közelebb kerültek a zöld-fehérek. Jenei Bálint góljával a kaposváriak szerezték meg a vezetést, amire csak a második félidő elején tudtak válaszolni a vendégek.

Sokáig azonban nem maradt döntetlen a mérkőzés állása, hiszen 4 perccel később Richter Péter ismét vezetéshez jutatta a kis Rákóczit, ráadásul a 73. percben ismét sikerült betalálnia. A vendégek a 79. percben még szépíteni tudtak, ezzel azonban kialakult a 3-2-es végeredmény is.

A kaposváriak így nagy bravúrt végrehajtva, megszerezték második győzelmüket is a bajnokságban.

Címkék: Debrecen, Kaposvári Rákóczi, utánpótlás, sport