Két meccs, két győzelem. Álomszerűen kezdte az idei bajnokságot a narancs-fekete mezben pályára lépő somogyjádi együttes. Fonai László tanítványai az elmúlt években szinte mindig ott ólálkodtak a dobogó környékén, a Meló-Diák elleni rangadó legnagyobb kérdése viszont az volt, hogy sikerül-e az élre állniuk.

- Igazából nem tudom. Nagyon könnyű két meccsünk volt, igazából nem tudom, hogy itt a Táncsicsban mire vagyunk képesek. Nyerni szeretnénk. Megpróbálunk mindenképp jól játszani - mondta a Somogyjád edzője, Fonai László.

A mérkőzés külön érdekessége volt, a két csapat közötti játékosmozgás. Bodródi Márk és Bodródi Dávid a Meló-Diák csapatától igazolt Somogyjádra, míg Soós Imre épp ellenkező útvonalat járt be.

- Nekünk ez presztízs mérkőzés több szempontból is. Volt, aki érkezett az ellenfél csapatától, volt aki távozott oda. Remélem, hogy játszunk egy jó meccset - tette hozzá Krezinger Ádám a Meló-Diák csapatától.

A jádiak viszont igyekeztek mindent megtenni a győzelem érdekében. Éppen ezért a Kaposvári KK korábbi erőcsatárával erősítettek a fordulót megelőzően.

- Néhány mérkőzésre tértem haza, remélem, hogy ez a néhány mérkőzés mind győzelemmel fog zárulni - válaszolta Fonai Richárd.

A győzelemért pedig mindent meg is tettek Fonaiék. Ponterős játékkal kezdték a mérkőzést, aminek köszönhetően már a félidőre 21 pontos előnyre tettek szert. A somogyjádiak a folytatásban sem vettek vissza, aminek a vége 34 pontos győzelem lett. Ezzel a sikerrel pedig át is vették a vezetést a tabellán. Külön érdekesség, hogy a Bodródi és a Fonai testvérek is 20 pont fölött zárták a meccset.

Ami pedig a forduló többi mérkőzését illeti: szoros mérkőzést hozott a Henger és a Tamási összecsapása, amely a kevesebbet hibázó tolnaiak nyertek meg. A Tüskevár és a Táncsics pedig a papírformának megfelelően simán győzött.

Címkék: Meló-Diák, megyekosár, Somogyjád, rangadó, sport