Farkas Veronika lerohanásból szerzett találatával indult a találkozó, amit egy Jovetics bomba követett. A siófokiak első és második gólját a kapitány, Orbán Annamária lőtte. A vendégek már 6-3-ra vezettek a 10. percben, amikor Dalmose edző időt kért. A somogyiak Orbán vezetésével kezdtek kapaszkodni, és Deáki beállítása is jó húzásnak bizonyult a védelembe. Az SKC egy 5-0-s sorozatot produkálva átvette a vezetést, a folytatásban azonban a Vác volt egy-két gólos előnyben. 

Egy remek Erdősi-lövés nyitotta a gólok sorát a második félidőben, ezzel lett 13-13 az eredmény. A vendégek minden hazai találatra válaszolni tudtak, és egyre inkább úgy tűnt, hogy csak a végjátékban dől el a győzelem sorsa. A Balaton-partiak az 50. percben kezdtek nagy hajrába, és öt perccel később ismét döntetlen volt az állás. A hazaiak akkor vették át a vezetést és növelték az előnyüket, amikor igazán kellett. A vége fantasztikusan sikerült, és a Siófok végül elkönyvelhette az emlékezetes, 26:23 arányú diadalt a remekül teljesítő Vác ellen.

Christian Dalmose vezetőedző, Siófok KC: Nem játszottunk jól, sem támadásban, sem védekezésben. Folyamatosan cserélgettem a játékosokat, és csak az utolsó tíz percre találtam meg azt az ideális összeállítást, amivel sikerült nyerünk – értékelt a siófokiak dán vezetőedzője.

Uros Bragar vezetőedző, Vác: Nagyon jó mérkőzést játszottunk, jó hangulatú, izgalmas meccs volt, de a Siófok örülhet, mi pedig pont nélkül megyünk haza Vácra – értékelt a váciak szakvezetője.

A négy közé jutásért küzdő siófokiak nehéz sorozatba kezdenek, ugyanis 11 nap alatt öt mérkőzés vár rájuk. A cél egyértelmű: mind az öt alkalommal győztesen elhagyni a játékteret.

Címkék: Vác, Siófok KC, kézilabda, NB1, sport