A Dombóvár elleni 16 pontos vereséget követően, a Szombathelyi Egyetem csapata várt a Tigrisekre az NB II-es kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában. Mihalicsék legutóbb 93 kapott ponttal zárták a mérkőzést, éppen ezért leginkább védekezésükön szerettek volna javítani.

Soros ellenfelük újoncként vágott neki az idei szezonnak. A főként főiskolásokra épülő csapat az előző évben országos bajnoki címet szerzett a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. Erre az évre pedig a tapasztalatszerzést tűzték ki célul.

A rengeteg ismeretlen fiatal játékos miatt némileg sötét lónak számít a szombathelyi csapat a bajnokságban, az ellenfelek ugyanis keveset tudnak róluk.

Végül, egy félidőn keresztül igencsak megnehezítette a Tigrisek dolgát a SZOESE csapata. Az első negyedet 5 ponttal nyerték a kaposváriak, míg a második játékrészben sokáig úgy tűnt, hogy egálra végeznek a felek.

Az első félidő utolsó utáni másodpercében viszont jött Szabó Bence egészpályás kosara, így csak kettővel mentek a fehérmezes kaposváriak a félidőben.

A harmadik negyed elején aztán állva hagyta ellenfelét a Tigris KK. A szombathelyiek sorra elpuskázták a lehetőségeiket, amit kőkeményen ki is használtak Palócz Tamás fiai.

A negyedik negyednek 15 pontos előnnyel vághattak neki Fodorék, amiből a végére 13 meg is maradt, így 74-61-es győzelmet ünnepelhetett a Tigris KK.

A kaposváriak mostani győzelmüknek köszönhetően a tabella harmadik helyéről várhatják a folytatást.

Címkék: Tigris, NB II, Szombathely, sport