A mezőny két magyar indulója szerény reményekkel, a tapasztalatszerzés céljával próbált szerencsét. Németh Gábor Le Baldi nevű lovával végül a kilencedik helyet érdemelte ki, a 2014-es magyar bajnok Szalai Nikolett pedig heteik lett Willy The Hit nyergében. 

A folytatásban nemzetközi klasszisok mutatták be magas szintű zenés gyakorlatukat, és egy ausztrál, valamint egy német díjlovas mellett három svéd szállt harcba a győzelemért.

Az aktuális világranglista negyedik helyezettje, a tavalyi kaposvári első helyezett Jessica von Bredow-Wrendl Zaire nevű lovával ezúttal kénytelen volt megelégedni a második helyezéssel. A svédek kétszeres olimpikonja, Patrik Kittel ugyanis a szombati Nagydíj megnyerése után a vasárnap kűrben is nagyot alakított. A magyar felmenőkkel büszkélkedő díjlovas megérdemelten hódította el az első helyezést. 

A kaposvári viadal csaknem három évtizede íródó történetében először fordult elő, hogy Svédországba került az első hely. A hétvége programjában 17 versenyszám kapott helyet, a legjobbak között 13 ezer euró pénzdíjat osztottak szét

Címkék: Patrick Kittel, díjlovaglás, Kaposvár, sport