Kicsit álmosan kezdte az új szezon első mérkőzését az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem csapata, hiszen hamar elhúzott a vendég Békéscsaba 10:1-re az első szett elején. A női röplabda NB1 címvédője a folytatásban sem lassított és a válogatott Szakmáry Gréta, és a szerb Tatjana Matic vezérletével 25:14-re nyerte az első szettet.

A második felvonásban már egy teljesen más felfogásban játszó Diamantot láthattak a nézők. Szívós Ildikó nagyszerű nyitásainak és a vendégek hibáinak is köszönhetően 8:2-re vezettek Mészáros Péter tanítványai az első technikai szünetben. A szünet azonban jót tett Szasa Nedeljkovics csapatának és szép fokozatosan ismét átvették a mérkőzés irányítását, az amerikai Sarah Clement pontja pedig azt jelentette, hogy már 2-0-ra vezetett a címvédő.

A harmadik szettben ismét sokáig fej-fej mellett haladt egymás mellett a két csapat. Kaposvári oldalon jól megértette egymást a pályán a két új szerzemény Jezerniczki Tímea és Pós Adrienn, míg a vendégeknél tovább termelték a pontokat a válogatott játékosok. A játékrész közepén Horváth Alexandra pontja után akár egyenlíthetett is volna a Diamant, egy rossz nyitás után azonban ismét elléptek a vendégek. Innentől pedig már nem engedték ki a kezükből sem a harmadik szettet, sem a mérkőzést.

A kaposvári lányok az első szett megilletődöttsége után mindent megtettek, hogy szettet raboljanak a jobb erőkből álló BRSE ellen, ez viszont csak két szorosabb szettre volt elég most. Csütörtökön azonban lehet javítani, a Gödöllő otthonában.

1. MCM-Diamant Kaposvár - Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (-14, -17, -18)

Kaposvár, 250 néző. Vezette: Árpás, Mezei.

Diamant: Jenei, Rák, Jezerniczky, Horváth A., Szombathelyi K., Szívós. Csere: Csitári (libero), Pós.

Békéscsaba: Tálas, Matic, Szakmáry, Soós, Bodnár, Clement. Csere: Molcsányi (libero), Ilyés, Fábián.

Eredmény alakulása: 1. szett: 1:7, 6:15, 14:23. 2. szett: 6:1, 9:12, 12:16. 3. szett: 6:4, 10:9, 14:16.

 

Címkék: Békéscsaba, NB1, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, sport