Harmath Zsófia pontja bravúr-győzelmet ért a Diamant-lányoknak a Békéscsaba ellen, idén januárban. Vasárnap viszont már az új szezon első összecsapásán kell Horváth Alexandráéknak megküzdeniük a címvédő csapattal.

- Ugye a tavalyi bajnokot fogadjuk, nem lesz egyszerű helyzetünk de ez a mérkőzés azért lesz jó, mert a következő héten már a Gödöllőre készülünk, ott több esélyünk van. Szeretnénk egy jót játszani a Békéscsabával - válaszolta Horváth Alexandra.

A januári meccs óta mindkét csapatnál történtek változások a játékoskeretben. Harmath Zsófia és Kőszegi Zsófia elhagyta a kaposváriakat, a helyükre pedig négy új játékos is érkezett. Két év kihagyás után visszatért a csapathoz Fekete Mercédesz, valamint Veszprémből igazolt Kaposvárra Jezerniczki Tímea és Pós Adrienn is. A negyedik új arc a Vasi Sport Akadémiától érkező Horváth Zita, aki a hosszúra nyúlt felkészülési időszak után már izgatottan várja az első bajnokit.

- Természetesen izgulok nagyon. Már csak azért is nagyon izgatottan várjuk szerintem mindannyian ezt a bajnokságot, mert nagyon eltolódott a kezdés időpontja. Elég hosszúra nyúlt a felkészülés, ennek következtében több időnk jutott minden technikai elemnek a gyakorlására. Számomra azért is új ez a helyzet, mert egy új csapatban, újra NB1-ben megmutatkozni kicsit nehezebb feladat, de nagyon remélem, hogy sikerül majd helyt állnom - mondta Horváth Zita, a csapat egyik új szerzeménye.

Ami a vendégeket illeti: Szasa Nedeljkovics személyében új vezetőedzővel vágnak neki a 2015/2016-os szezonnak, rajta kívül pedig több új játékos is érkezett Békéscsabára. Gyengébb viszont nem lett a keretük.

- A Békéscsaba azért beerősített, tehát két válogatott játékossal, külföldi játékosokkal, úgyhogy most erősebbek mint tavaly, de egy jót szeretnénk játszani velük - tette hozzá a csapatkapitány, Horváth Alexandra.

A Békéscsaba elleni szezonnyitó vasárnap 16 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés az új szezonban is ingyenes.

Címkék: NB1, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, Békéscsaba, sport