Újabb sikeres világversenyt tudhatnak maguk mögött Pál Tamás tanítványai. A kaposvári lábteniszezők a kolozsvári junior világbajnokságon léptek pályára, és a hölgyek mezőnyében Kőrösi Evelinnek párosban és hármasban is sikerült begyűjtenie egy-egy ezüstérmet.

- Tulajdonképpen az eredményekre azt mondom, hogy számítottam, valamelyik eredményre számítottam, itt a lányok szereplésére gondolok. Egyéniben világbajnok lett a veszprémi Lepsényi Boglárka, illetve Evelin oldalán és Hering Dominika oldalán ezüstérmesek lettek hármasban is. Én párosban titkon bíztam a két évvel ezelőtti Európa-bajnoki cím után, hogy újra a dobogó tetejére tudnak állni, hát ez most nem így alakult - árulta el Pál Tamás szövetségi kapitány.

A kaposvári lábteniszezőnő szerint is többet kihozhattak volna ebből a világbajnoki szereplésből.

Kőrösi Evelin két ezüstje mellett Harsányi Ádámnak is sikerült éremmel hazatérnie Romániából. A fiatal sportoló férfi egyes versenyszámban állhatott fel a dobogó harmadik fokára, nem is akármilyen eredménysort követően.

- Egy erősebb ellenfelet sikerült a középdöntőben megvernem, majd az elődöntőben úgy gondolom, hogy egy jó játékkal, de sajnos kikaptam román ellenfelemtől. Viszont a bronzmeccsen a szlovák egyénista ellen, akik ellen a csoportban kikaptam, azt hiszem, hogy elég sima eredménnyel sikerült megvernem. Sikerült nagyon jól koncentrálnom, nagyon odafigyeltem, nagyon akartam ezt a bronzérmet és szerintem ennek köszönhető - mondta Harsányi Ádám.

Nemsokára pedig újabb lehetőségük lesz a fiataloknak, hogy tovább bővítsék éremkollekciójukat. Harsányi Ádámnak a felnőtt magyar bajnokságon lesz jelenése, ahol várhatóan három kategóriában is elindul majd, míg Kőrösi Evelin a Winter Cup nevezetű bajnokságban lesz érdekelt cseh csapattársaival együtt.

Címkék: lábtenisz, kaposvár, siker, sport