Fordított előjelekkel vághatott neki a Nagyatád és a Karád csapata a hétvégi bajnoki ütközetnek. Amíg a vendégek hazai pályán szenvedtek vereséget az előző körben, addig az atádiak idegenben arattak 4-1-es győzelmet a Somogyvár ellen.

- Szerencsére a múlt heti győzelem után, jó hangulatban teltek az eheti edzések. Úgyhogy optimisták vagyunk a mai meccset illetően. Hazai pályán szeretnénk nyerni, de tiszteljük, becsüljük az ellenfelünket, hiszen évek óta egy masszív, jónak mondható megye 1-es középcsapatról beszélhetünk. Tisztelet parancsolóak az eredményeik, több pontjuk van nekik, mint nekünk, biztos vagyok benne, hogy szoros meccs lesz, de abban bízok, hogy mi fogunk több gólt szerezni és győztesen hagyjuk el a pályát - mondta Bérdi József, a Nagyatád edzője.

A karádiak viszont egy hazai pályán elszenvedett vereség után szerettek volna javítani mérlegükön. Vida András, a vendégek edzője nem számított könnyű mérkőzésre az összecsapás előtt, de mindenképpen szerettek volna pontokkal távozni a zöldmezesek otthonából.

- Mindenképpen szeretnénk győzni, ez egyértelmű. Bár tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű mérkőzés. Én azt gondolom, hogy a Nagyatád jelen pillanatban ahol áll a bajnokságban, az nem reális, ennél sokkal jobb csapat. Szerintem hasonló játékerőt képviselnek mint mi, de nagyon bízom benne, hogy - mivel az utolsó négy fordulónk nem úgy sikerült ahogy szerettük volna - idegenben tudunk pontot vagy pontokat szerezni - tette hozzá Vida András, a Karád SC vezetőedzője.

Nem kezdődött viszont jól a mérkőzés a karádiak számára. Az első félidőben egy gyönyörű egyéni akció után Iván Dánielhez került a labda, aki nem hibázta el a ziccerét. Ezután is inkább az atádiak akarata érvényesült a pályán, újabb gólt viszont nem ért a mezőnyfölény.

Sőt: a második félidőben előbb Németh gyönyörű ballábas szabadrúgásával egyenlített a Karád, majd pedig Vida góljával a vezetést is sikerült magukhoz ragadniuk. A három pont sorsa végül a 92. percben dőlt el, amikoris a fellazuló atádi védekezésen egy kontrával rohant át a Karád, a támadást pedig Horváth András fejezte be.

A Karád így fordulatos meccset nyert idegenben, az utóbbi négy forduló alatt elszenvedett három vereség után pedig már ismét csak két pontra vannak a címvédő Balatonlellétől.

Címkék: megye foci, Karád, Nagyatád, sport