Az összesen több mint 120 milliárd forintról szóló dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök és Szita Károly polgármester írták alá.

A Kaposvári Sportcsarnok vasbeton vázas épületét 1983. áprilisában, vagyis bő három évtizeddel ezelőtt adták át. Az akkor korszerűnek számító technológiák mára elavultak, és a mindössze 1500 férőhelyes lelátó is egyre többször bizonyul szűkösnek.

A modern városok program, pénteken aláírt kaposvári megállapodása most négymilliárd forintot szán egy új, majdnem háromszor ennyi néző befogadására alkalmas létesítmény megépítésére. Ugyanennyi pénz jut az úszással kapcsolatos fejlesztésekre is.

null

"Uszodánkban évente 961 kisgyermek tanul meg tanórai keretek közt ingyen úszni és 805 versenysportoló és az utánpótlás is használja, nem beszélve rólunk, civilekről, akik szintén szeretnének úszni, de kinőttük az infrastruktúrát. A mostani megállapodás tartalmazza: kértem miniszterelnök urat és megkaptuk, hogy egy új tízpályás, 800 néző befogadására alkalmas fedett versenymedencét építhessünk Kaposváron" - mondta Kaposvár polgármestere, Szita Károly.

Hasonlóan fogalmazott a miniszterelnök is. Orbán Viktor szerint ezek a beruházások, amellett, hogy lökést adhatnak az élsportnak, a családok életminőségét is javíthatják.

"Valójában sem az uszodát, sem a sportcsarnokot nem az élsportnak építjük. Az élsport csak végeredmény, valójában a gyerekeknek építjük, valójában az utánpótlásnak építjük, az egészséges életmódnak és a szülőknek is építjük, ami aztán jó esetben eredményez egy-egy város számára olimpiai bajnokot és sok élsportolót is" - tette hozzá Orbán Viktor.

A beruházások a tervek szerint néhány hónapon belül elkezdődnek, és várhatóan három-négy éven belül el is készülnek.

Címkék: orbán, fejlesztés, szita, sport