Pantelics végül nem állhatott Bence Tamás rendelkezésére, ennek megfelelően a hazaiak vezetőedzője ismét kénytelen volt átformálni kezdőcsapatát. A somogyiak továbbra is a két sérült Grebenár Péter és Fodor Márton nélkül szerepeltek. Mijajlovics ziccerével indult a meccs, melynek elején felváltva estek a kosarak. A vendégek jól használták ki a zalai védekezési hibákat és Benke dupláival szereztek vezetést, de Hendlein is pontos akciókat hajtott végre. Czinger becserélésével magasította együttesét Bence Tamás, de Jones tripláját és Hendlein zsákolását ő sem tudta megakadályozni.

A második negyed elején megtorpantak a vendégek, Govens pedig újra előnyhöz jutatta a zalaiakat. Bence Tamás kapott technikait reklamálásért, de feljavuló Krapics 10 pontjával partiban tartotta a hazaiakat.

A nagyszünetet követően is szívósan küzdöttek a zalaiak, négy perc után pedig Szekulovics edző kénytelen volt időt kérni. Kimaradt kaposvári dobások után Hendlein törte meg a „kosárcsendet”, majd a volt egerszegi Baki és Jones is eredményes volt távolról. A gyenge védekezés miatt a játékrész vége megint a hazaiaké volt, akik 60–55-ös vezetéssel vághattak neki a záró szakasznak.

Kinney újabb triplájával kaptak lendületet a zalaiak, a sorra hibázó kaposváriak pedig egyre nagyobb hátrányba kerültek. A végjátékban Mijajlovics sérült le, aki ütközött Kinney-vel. Govens kosara már a 73–63-as állást jelentette, Velkey triplája pedig az addigi legnagyobb különbséget eredményezte. Az utolsó két percben tovább növelte előnyét a ZTE, amely megérdemelten nyert a rengeteget hibázó és teljesen széteső somogyiak ellen. A kaposváriak óriási lehetőséget szalasztottak el és második vereségüket könyvelhették el a harmadik fordulóban.

Zalakerámia ZTE KK - Kaposvári KK 88–68 (18–21, 18–18, 24–16, 28–13)

ZTE: Kinney 16/12, Govens 14/6, Mohácsi 9/9, Kerpel-Fronius 12, Krapic 28/9 Csere: Velkey 5/3, Czinger 4.

Kaposvár: Jones 15/9, Mijajlovic 3, Benke 15, Hendlein 18, Spica 7 Csere: Baki 9/3, Horváth M. -.

Címkék: ZTE KK, Kaposvári KK, kosárlabda, sport