Október 2-4. között Budapesten került megrendezésre a bajnoki döntő, amelyre a Budapest Bajnokságon és a Vidékbajnokságon lehetett indulási jogot szerezni. A nagy létszám miatt két hétvégén bonyolítják le a versenyt. A legelső indulók már pénteken szőnyegre léptek és az LSC RG 1C csapata (Miklós Míra, Béres Enikő, Bátori Lili, Rőhrig Laura) csapatban a 3. helyen végzett. A szombati napon a Serdülő C kategóriában volt először érintett a somogyi klub. Az LSC vidékbajnok csapata az OB-n ezüstéremnek örülhetett. A csapat tagjai: Károly Kata, Mórel Emma, Kiskó Szimóna, Horváth Boglárka, és Balázs Kata. Egyéniben Károly Kata érte el a legjobb eredméynt, összetettben az 5. helyen zárt.

A Gyermek 1B kategóriában is érintett volt az LSC, mégpedig komoly elvárásokkal telve, hiszen a lányok a Vidékbajnokságon mutatott teljesítményük alapján mind egyéniben, mind csapatban komoly esélyeseknek számítottak. Az egész évhez hasonlóan a mezőnyből két versenyző kiemelkedett és külön versenyt vívtak egymással. A kaposvári Borbély Kata és budapesti ellenfele mellé felnőtt az OB-n az LSC-s Herskovits Borka, aki idei legjobb teljesítményével három egyéni bronzot szerzett, Király Gréta összetettben negyedik lett. Az egész évben kiegyensúlyozottan teljesítő Borbély Kata karikával magyar bajnok lett, szabadban és összetettben második helyezést ért el.

Az LSC-s lányok több mint kilenc pontos előnnyel nyerték meg a csapat bajnoki aranyat, így megvédték a tavalyi elsőségüket (a csapat tagjai Borbély Kata, Herskovits Borka, Király Gréta, Gazda Véda, Várföldi Dorina). A serdülő B kategóriában 45 nevezett versenyző mérte össze tudását, köztük az LSC-s csapat (Laklia Lúcia, Szombathelyi Zsófia, Gyenesei Fanni, Felden Petra, Németh Szonja, Kulcsár Adrienn) és az egyéni induló Farkas Júlia. Laklia Lúcia első éves serdülőként nagyon szépen teljesítve három bronzéremmel zárta a versenyt, Gyenesei Fanni 7., Szombathelyi Zsófia 8., Felden Petra 10. lett összetettben.

Az egyéni teljesítmények csapatban egy ezüstöt jelentett az LSC-nek, így a lányok megismételték a tavalyi bajnoki helyezésüket. Vasárnap a gyermek 1C versenyzői léptek szőnyegre, ahol Szerafin Gréta Anna (felkészítő edző Takács-Békési Zsanett és Orosz Zsuzsanna) magabiztosan versenyezve szerezte meg az első helyet egyéniben, emellett a többi versenyző kiváló teljesítményének köszönhetően a csapat elsőséget is elhozta az LSC (a csapat tagjai: Szerafin Gréta Anna, Nagy Melissza, Vass Gréta, Gippert Liza, Molnár Adél, Fekete Hanna egyéni induló volt).

Hosszú, fárasztó szezont tudhat ezzel le az LSC, a lányok 10 versenyen több mint 200 érmet szereztek, ebből az OB-n 4 arany, 4 ezüst és 7 bronzérmet. Az idősebb korosztályok október 9-11. között mérik össze tudásukat. A lányok felkészítői: Dr. Balogh Orsolya vezető edző, Szolnoki Nikoletta, Kiss Pálma, Oláh Dóra, Boros Ninetta, és Szabó Anikó.

Címkék: érem, verseny, sport