Az új bajnoki évadra készülő együttes az osztrák másodosztályban érdekelt Union West-Wien gárdájával csapott össze, és előbb 3-2-re nyert, majd másnap ugyanebben az arányban alulmaradt.

A kétnapos ausztriai túrát a kaposvári egyesület elnöke, a névadó támogató 1. MCM Kft tulajdonos-igazgatója, dr. Karl Schultes szervezte meg, és az október 18-án kezdődő élvonalbeli pontvadászatra készülő lányok meg is hálálták a lehetőséget. A hosszú utazást követően jól sikerült az első mérkőzés: a két csapat öt szettet vívott egymással, és a Diamant végül 3:2 arányban kerekedett felül. Az esti közös vacsora és a városnéző program után vasárnap délelőtt következett az újabb találkozó. Az első két szettet Rák Rebekáék nyerték, de a folytatásban fordítani tudott a házigazda. A két összecsapás jól szolgálta a felkészülést. 

„Egy nagyon lelkes, szimpatikus csapattal játszottunk, szerencsére Mészáros Péter vezetőedző mindenkinek tudott játéklehetőséget adni. Sikerült kipróbálnunk éles helyzetben az edzéseken gyakorolt figurákat” – mondta Horváth Alexandra csapatkapitány.

A Diamant-lányok a hétfői pihenő után keddtől hazai környezetben készülnek tovább, első bajnoki mérkőzésüket október 18-án, vasárnap 16 órától játsszák a bajnok Békéscsaba ellen a városi sportcsarnokban.

Címkék: Bécs, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, túra, sport