A legutóbbi játéknapon a Bene Ferenc Akadémia élvonalban szereplő csapatai közül az U16-os és az U17-es együttes hazai pályán vívta soros bajnokiját. Mindkét együttes a Ferencváros gárdáját látta vendégül. A Cseri úti műfüvesen elsőként a fiatalabb korosztály mérkőzésére került sor. Miovecz Zoltán tanítványai az első játékrészben nagy részében egyenrangú ellenfele voltak a listavezető Fradinak.

A hazaiak ellenállását a félidő vége előtt négy perccel sikerült megtörnie a vendégeknek, és két kései góllal 2-0-s előnyt harcoltak ki a szünetre. A fordulás utáni kilencedik percben tíz embere fogyatkozott az FTC, de ez se zavarta össze a jól összerakott együttest. A mérkőzés végig két újabb gólt szereztek, és 4-0-ra megnyerték a találkozót.

- A második félidőben volt már akciógól is az ellenfél részéről, de az első félidőben kettő rögzített helyzetből kaptunk gólt, amit úgy gondolom, hogy elkerülhető lett volna. Ez a játékunk, többet nem tudunk beletenni. Egyéni minőség, az hiányzik, ezen dolgozunk, hogy ez javuljon valamennyit - mondta Miovecz Zoltán, a Kaposvári Rákóczi BFLA U16-os csapatának vezetőedzője.

Az U17-es együttes sorozatban játssza mérkőzéseit a tabella első felében szereplő csapatok ellen. Hétvégi ellenfelük, a Ferencváros is ebbe a kategóriába tartozott.

- Olyan periódusban vagyunk, hogy az egyébként is igen erős bajnokságban most sorozatban azokkal a csapatokkal játszunk, akik ott lesznek az élvonalban: Felcsút, Honvéd, Fradi, MTK a jövő héten. Remélem, hogy mindent megtesznek a srácok a pályán és, majd amikor jönnek azok a meccsek, ahol már nagyobb eséllyel lépünk pályára, akkor reméljük, hogy az eredmény is jönni fog - tette hozzá Richter Sándor, a Kaposvári Rákóczi BFLA U17-es csapatának vezetőedzője.

A mérkőzés első részében a vendégeknek jött ki jobban a lépés. A Fradi Takács Martin és Csala Dávid duplájával négygólos előnyre tett szert a félidőre.

A térfélcsere után azonban alaposan feljavult a Rákóczi játéka. Teljesítményük a Fradi szintjére nőtt, és Herzsenyák Ákos góljával megnyerték a második 45 percet. A két csapat szombaton az MTK otthonában folytatja bajnoki szereplését.

Címkék: Ferencváros, utánpótlás, NB1, Kaposvári Rákóczi, sport