Skoda László a napokban lett volna 60 éves. A Fogyatékkal élők Somogy Megyei Sportszövetségének főtitkára, a Somogy Megyei Kosárlabda Szövetség korábbi főtitkára 2015 februárjában, váratlanul, rövid szenvedés után hunyt el. A kaposvári sportvezető évtizedeken át dolgozott a helyi kosárlabdáért, és alapítója volt a leány utánpótlást nevelő Mágusok Egyesületnek. Ahogy az emléktorna szervezője, a Tigris KK vezetője, Palócz Tamás fogalmazott: két évvel ezelőtt még együtt szervezték Skoda Lászlóval az új NB II-es csapat első felkészülési tornáját, tavaly és az idén sajnos már az ő emlékének adóztak a megjelentek.

A felnőtt csapatok részére rendezett tornán négy mérkőzést láthattak a Táncsics Mihály Gimnázium sportcsarnokába kilátogató sportbarátok. Az első mérkőzésen a kaposvári Tigris KK 81:61 arányban nyert a Marcali ellen, a másik elődöntőben pedig a Dombóvár öt ponttal, 70:65 arányban verte a Siófokot. A bronzmeccsen a 98:83 arányban a Marcali bizonyult jobbnak, a döntő végén pedig a házigazda Tigris örülhetett a 79:62 arányú sikernek a szomszédvár dombóváriak ellenében. A tolnaiak többször is tíz ponton belülre kerültek, de nem fenyegette veszély a rivális sikerét.

A torna legértékesebb játékosa a Tigris KK egyik legjobbja, Horváth Norbert lett, a díjat Skoda László leánya, Borbélyné Skoda Diána adta át.
A torna legértékesebb játékosa a Tigris KK egyik legjobbja, Horváth Norbert lett, a díjat Skoda László leánya, Borbélyné Skoda Diána adta át.

A döntő:

Tigris KK - Dombóvár 79:62 (25:9, 13:23, 19:16, 22:14)

Tigris KK: Horváth 11/3, Kun 10/6, Mester 8, Fodor 11, Mihalics 16 Cs: Hernesz 12/9, Csabai 7, Deri 3/3, Győr 1, Király, Tóth.

Dombóvár: Szilágyi -, Tamás 6, Balogh 17/9, Lovas 9, Panta 11/9 Cs: Banai 12/6, Pölöske 4, Varallyay 2, Németh 1.

Címkék: Tigris KK, Dombóvár, NB II, felkészülés, torna, sport