Nikola Nikolovot érte az a megtiszteltetés, hogy a 2015-16-os férfibajnoki szezon első gólját szerezte. Az új bajnokság eredendően szeptember 23-án, szerdán kezdődött volna, de a Kaposvár és a BVSC mérkőzését előrehozták.

A gól egyébként a mérkőzés negyedik percében esett, és a következő támadásnál Ambrus Ferenc nyomban ki is egyenlített, hogy aztán egy másik hazai légiós, a múlt szezonban is már a Kaposvárt erősítő Mihailo Parezanovic újra a somogyiakat juttassa előnyhöz. Ezt is Ambrus egalizálta, 2-2-vel zárult az első negyed.

Szécsi Zoltán, a Kaposvár háromszoros olimpiai bajnok kapusa védett a hazai csapatban, egyben onnan irányította is együttesét, tekintve, hogy ő lett az együttes új edzője erre a szezonra. Hogy hogy sül majd el ez a szokatlan szituáció, pár hónap múlva eldől. Mindenesetre csak 4-3-nál vezettek a zuglóiak, akkor a nagy lövőkedvében lévő Pásztor Mátyás büntetőből talált be. Nikolov góljával a harmadik negyed harmadik percében először volt két gól a két csapat közötti differencia (6-4), de ezt is sikerült ledolgoznia a vendégeknek.

Az Universiade-győztes Sántavy Máté azonban a lehető legjobbkor, a dudaszó pillanatában juttatta előnyhöz a Kaposvárt a negyed végén, 7-6. Nem úgy tűnt, hogy ezután már csak egy gól születik, viszont Szécsi mellett Györke Zsolt is jól állt (taposott) a lábán, így Czigány Károly egyenlítőgólja mellett többször már nem rezdült a háló egyik oldalon sem.

7-7 a vége, a döntetlen a bajnokság ezen lebonyolítása mellett egyik csapatnak sem feltétlenül jó eredmény, ugyanakkor leképezi az előzetes várakozásokat, miszerint a két csapat nagyjából azonos játékerőt képvisel.

Kaposvári VK-BVSC-Zugló 7-7 (2-2, 1-2, 4-2, 0-1)

Kaposvári VK: Szécsi – Kovács O., Berta 2, Vindisch 1, Juhász-Szelei, Sántavy 1, Polovic. Csere: Palotás, Józsa, Győrbíró, Nikolov 2, Dobos, Parezanovic 1. Játékos-edző: Szécsi Zoltán

BVSC: Györke – Csapó, Czigány 1, Létay, Kovács P., Pásztor 3, Szabó Bendegúz 1. Csere: Szabó Bence, Nagy S., Török, Ambrus 2, Mátyok, Nagy Á. D. Vezetőedző: Märcz Tamás

Gól/emberelőny: 2/3, illetve 1/7
Ötméteresek: 1/1, illetve 1/1
Védési statisztika: Szécsi 16/23 (70%), illetve Györke 18/25 (72%)

 

Címkék: BVSC, OB1, Kaposvári VK, sport