A Siófok KC megkezdte menetelését a 2015/2016-os bajnoki szezonban. Nyolc új játékossal a fedélzeten vágtak neki a Békéscsaba elleni találkozónak. Ki más lőhette volna az új szezon első gólját, mint a csapatkapitány, Orbán Annamária. A találkozót a Siófok kezdte jobban, a kapuban Vali Salamakha három bravúrt bemutatva kezdte pályafutását Siófokon. Lara Gonzalez távolról bombázott 3 alkalommal,Such kétszer a szélről volt eredményes és Hrbková egyszer átlövésből talált be. A Csabánál leginkább Leposova és Nikolayenko próbálkozott megjátszani Szabó Valériát beállóban, helyenként sikeresen. A félidő közepe Asma Elghaoui-ról szólt, 3 perc alatt 4 gólt lőtt a tunéziai beálló. A Békéscsaba elsősorban befutásokból tudott eredményes lenni, a játékrész végére némileg felzárkóztak, de ekkor már Dalmose mester is sokat cserélt.

null

A 2. félidőben Pastrovics Melinda kezdett a kapuban. Az első gólt egy labdaszerzés után Németh Csilla szerezte, míg vendég részről Nikolayenko és Szabó volt eredményes a játékrész elején. Asma Elghaoui folyamatos veszélyes volt az ellenfél kapujára, hol labdát szerzett, hol beforgatta az ellenfelét, hol hétméterest harcolt ki. A 40. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak Orbán kiállítása után. Ebben a szituációban megkülönböztető trikóban Petersen irányított. A 2. játékrész derekán ismét felpörögtek a lányok és sorra sültek a kezek. Orbán, Erdősi és Elghaoui is betalált. Pasi a kapuban fogta a ziccereket; Dajka egy pimasz hétméteressel próbálta zavarba hozni kapusunkat, de fordítva sült el a büntető. Az 50. percben először tíz gólra nőtt a különbség a két csapat között.(31-21) Az 54. percben Maláti is lehetőséget kapott és ha már beállt, akkor élt is vele, 10 méterről bombázott a kapuba. Az 56. percben a még csak 2 edzésen résztvevő Irina Nikitina is feliratkozott a góllövőlistára.

Nagyszerű rajt volt ez a hazai találkozó a siófoki lányok számára, amivel kezdetét vette egy nagy menetelés. Szeptemberben további 5 meccs vár a csapatra, szombaton a bombaerős Győrhöz látogatnak Dalmose-mester tanítványai.

Siófok KC – Békéscsaba: 34-26(22-14)

Siófok KC: Salamakha, Erdősi 3, Orbán 6, Hrbková 2, Elghaou 9, Gonzalez 5, Such 3, Petersen 1, Deáki 2, Piedade, Nikitina 1, Maláti 1, Hamburger, Gercsó, Pastrovics, Németh 1.

Békéscsaba: Futaki, Walfisch, Nikolayenko 3, Leposova 5, Szabó 5, Szögi 2, Dajka 5, Török 1, Kovács 3, Kölcze, Mézes, Mihállyfi, Tóth 1, Zöldi, Tóth 1.

Kiállítások: 2perc/6perc

Hétméterek: 4/3 - 6/5

Christian Dalmose: Ahogy mindig, ezúttal is a két pont megszerzése volt a legfontosabb, és szurkolóink láthatták, mindent megtettünk a győzelemért. Azért akadtak hibáink, elsősorban védekezésben. Az új játékosoknak mindig idő kell, hogy a legjobb formájukat nyújtsák, de összességében elégedett vagyok mindenkivel, nagyszerű szezon kezdet volt.

Avar György: Megilletődötten és az ellenfelet túlságosan is tisztelve kezdtünk, ennek tudható be, hogy nyolcgólos hátrányba kerültünk a szünetre. A második félidővel már elégedettebb lehettem.

Címkék: Siófok KC, kézilabda, nb1, sport