A dzsúdósokon kívül az a további öt sportág is hasonlóan eredményesen szerepelt az elmúlt évben, amelyeknek Kaposvár a régiós központja. Az úszók, a bokszolók, a kajakosok valamint a röplabdázók és a birkózók is ott vannak az ország legjobb sportolói között és a város sportbizottsága is hasonlóan eredményes folytatást vár mind a sportolóktól, mind a szakemberektől.

- A legfontosabb napirendi pontunk a kaposvári sportágat regionális központként való meghatározásával volt kapcsolatos. Azt kell, hogy mondjam, hogy megyünk előre, kíváló eredményekkel és infrastruktúrális fejlesztésekkel vághatunk neki az elkövetkezendő időszaknak. Én úgy gondolom, hogy bizakodóak lehetünk a sportágainkkal kapcsolatban, legyen szó röplabdáról, kajak-kenuról, judóról, ökölvívásról, birkózásról vagy bármelyik más sportágunkról - mondta Pintér Rómeó, az ifjúsági és sportbizottság elnöke.

A mai sportbizottsági ülésen az infrastruktúrális fejlesztések is szóba kerültek. A régiós központok a város közreműködésének is köszönhetően megújult helyszíneken foglalkozhatnak a fiatalokkal. A bokszolók már új csarnokban készülhetnek fel a versenyekre, valamint az uszodában is több újítást hajtottak végre az elmúlt időszakban. A Kodály Iskolában új parketta várja a röplabdázókat, míg a desedai csónakház felújítása is elkezdődött már. Ezeken kívül a dzsúdósok és a birkózók is új csarnokot kapnak, amely újabb lökést adhat a két küzdősportágnak.

- Már időszerű azt kell hogy mondjam, hogy ezen a héten tovább tudjunk lépni és még több gyereknek tudjunk helyet biztosítani. Szőnyegfelületben jóval több lenne, valamint a kiszolgáló egységek, lehetőségek gondolok itt kondi teremre, szaunára, egyebek, mindenképpen egy eredményesebb birkózást hozhat - tette hozzá Takács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.

A régiós központok elmúlt évi teljesítményei mellett a sportbizottság további támogatásokról is döntött. A város ezúttal is segíti az egyik legrégebbi nemzetközi sportesemény, a Díjlovas Világkupa megrendezését, valamint a ritmikus gimnasztika finanszírozásáról is döntött a testület.

Címkék: régiós központ, ülés, sportbizottság