Idén is rangos versennyel emlékezett meg korábbi vezetőjéről a Közutasok tekecsapata. A 7. alkalommal megrendezett Tamás József emlékversenyen amatőr és igazolt játékosok egyaránt részt vehettek, igaz ezúttal kicsit kevesebben mint az elmúlt években.

- Hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Tamás József emlékverseny. A csapat korábbi vezetőjének emlékére kerül megrendezésre. Amatőr és igazolt versenyzők indulnak a versenyen. Sajnálatos módon idén jelentősen lecsökkent a nevezők létszáma. Talán a hosszú ünnep miatt, felére csökkent a tavalyi évhez képest a nevezők létszáma - mondta Kálny Krisztián, a Közutasok-1. MCM KTK szakosztályvezetője.

A kaposvári 1. MCM SE tekecsapata hagyományosan jól szokott szerepelni a csapatversenyen, és ezúttal is szeretett volna előkelő helyen zárni.

- Egy felkészülés nekünk. Az elején vagyunk, későn kezdtük el a felkészülést, néhányan a nyaralások miatt nem tudtak jönni edzeni úgy ahogy szerettem volna, de dobogós helyezésre vártam az eredményt - válaszolta Csendes Róbert, az 1. MCM SE szakosztályvezetője.

Az amatőr csapatok mezőnyét főként a városi bajnokságban induló egyesületek alkották. Számukra kitűnő alkalom volt az emlékverseny egy kis gyakorlásra.

- Igaz, hogy hétfőn már lejött a csapatunk egy kicsit edzeni, de a szeptember 7-i amatőr teke bajnokság rajta volt a gyakorlás fő célja. Örülök, hogy a csapatból mindenki szinte egyenletes teljesítményt nyújtott és sikerült megnyernünk ezt a rangos emlékversenyt. Remélem, hogy a bajnokságban is sikerül majd folytatnunk ezt az eredménysorozatot és újra rangos tagjai leszünk a kaposvári teke bajnokságnak - tette hozzá Schmidt János, a Zuhatag csapatából.

Az I. kategóriában, melyben az igazolt versenyzők 120 vegyes gurítást teljesítettek, csapatban és egyéniben is 1. MCM SE siker született. Az amatőrök között a Zuhatag csapata végzett az élen, egyéniben pedig Fajtai István, az Erdőkerülők játékosa gurított a legjobban.

A hazai pályán szereplő Közutasok csapata bronzéremmel zárta a viadalt, ami jó felkészülés volt számukra az egy hét múlva kezdődő Szuperligára.

Címkék: Tamás József Emékverseny, Közutasok, Kaposvár, sport