A kaposváriak a bajnoki döntő utolsó, május 4-ei mérkőzése óta nem találkoztak egymással, így a hosszúra nyúlt szünet után nagy örömmel álltak munkába. A felkészülési időszak nem lesz túl hosszú, szeptember 19-én ugyanis már bajnoki mérkőzést vív a társaság a Dunaferr gárdájával. A programba eddig egy nemzetközi felkészülési torna került be, amelyet szeptember első hétvégéjén rendeznek majd Komarnoban. 

A bajnok és kupagyőztes együttes tagjai közül Juhász Péter hazatért Kazincbarcikára, Szabó Alpár pedig külföldön szeretné folytatni a pályafutását. Az eddigi alapemberek közül Bagics Balázs, Magyar Bálint, Deák Márk, Bozóki Bence, valamint a két utánpótlás válogatott, Bögöly Gábor és Keen Cameron is marad, Németh Ferenc sorsa pedig a pontvadászat kezdetéig dőlhet el. Ha a feladó-átló talál magának külföldi csapatot, akkor távozhat, ellenkező esetben viszont a Fino együttesét erősíti a továbbiakban is.

A Fino célja egyértelmű: címvédés a bajnokságban és a kupában, valamint minél jobb szereplés a nemzetközi porondon.

- Kecskemétről nagyon sok játékos elment Kazincbarcikára, az biztos, hogy elég jó csapat lesz. Új edző is van Toma Sándor személyében. Elsődleges célunk az lesz, hogy őket a bajnokságban megverjük. Egyelőre még a mi keretünk se teljes, remélem, hogy heteken belül sikerül a teljes csapatot összerakni – fogalmazott Bagics Balázs csapatkapitány.

Az első edzésről Magyar betegség, Keen pedig családi okok miatt hiányzott. Az első időszakban a fizikai felkészítésen és az alaptechnikák átismétlésén lesz a hangsúly, aztán a labda is egyre többször előkerül majd.

A fiúk szerdán, egy horgászversenyen szerepelnek majd Fonyódon Fenyő Gábor sportújságíró meghívására.

Címkék: munkában, Magyar Kupa, Fino, bajnokság, röplabda, sport