Harmadik felkészülési időszakát kezdi meg Szécsi Zoltán a Kaposvári VK csapatával, a mostani viszont új helyzet lehet a számára is. Játékos-edzőként ugyanis most irányíthatta első alkalommal együttesét az új évad egyik első edzésén, ahol egyelőre még az alapozáson volt a hangsúly.

"Sok erőnlét, kevés labda. Augusztus második felében aztán többet labdázunk majd. Úgy gondolom, hogy először magunk között kell tökéletesítenünk a taktikát és nem biztos, hogy azt mielőbb szeretnénk kipróbálni másokon is. Elég kicsi a honi vízilabda társadalom, mindenki mindenkivel jóban van, tehát hogyha elmegyünk valahova kétkapuzni, akkor azt, hogy ott mit játszottunk, mit csináltunk, milyen erőt képviseltünk, arról azért elég gyorsan mindenki tudni fog. Az alapvető elvárás saját magunktól az, hogy a nyolcba kerüljünk. Az én elvárásom magunktól az pedig az, hogy legalább egy helyet előrébb lépjünk" - sommázott a KaposPontnak a KVK játékos-edzője, Szécsi Zoltán.

Több változás is lesz a keretben az elmúlt évadhoz képest. Ágner Zoltán, Gros Ronen, Jeremy Davie, Oliver Vikalo és Surányi László is távozott Kaposvárról. A helyükre érkezett a szerb utánpótlás válogatott Nikola Nikolov, a PVSK csapatától Polovic Krisztián valamint a Vasastól egy régi ismerős, Juhász-Szelei Norbert.

De nem csak a játékoskeretben lesz változás az elmúlt szezonhoz képest. Új rendszerben vágnak neki a csapatok a 2015/2016-os szezonnak. Ezentúl 16 klub alkotja majd az OB1 mezőnyét, a csapatokat pedig két nyolcas csoportra osztják. Az alsó és a felsőház mezőnye pedig az oda-vissza kör után alakul ki.

Már csak egy kérdés maradt megválaszolatlanul a kaposvári vízilabdásokkal kapcsolatban: ki ellen kezdi a bajnokságot a Szécsi-csapat. A legfrissebb hírek szerint erre a válaszra sem kell sokat várni, ugyanis a Magyar Vízilabda Szövetség hétfőn elkészíti a következő szezon sorsolását. Szeptember végén pedig indulhat a 2015/16-os pontvadászat.

Címkék: Szécsi, edz, KVK, vízilabda, sport