Tizenegy évvel az athéni olimpia után is nagy érdeklődéssel nézték vissza a fiatalok a kajak négyesek akkori döntőjét. Nem véletlenül esett azonban a szervezők választása erre a futamra. A Kaposvári Vízügyi SC nyári táborába ugyanis a kétszeres olimpiai bajnok és hatszoros világbajnok Vereckei Ákos is ellátogatott.

- Én úgy emlékeztem, hogy jártam már itt versenyen, de amikor megérkeztem akkor rájöttem, hogy még nem voltam itt versenyezni. Egyrészt van itt ez a Deseda tó, ez a vízfelület, meg ezzel a körzettel. Ez csodálatos és a város is nagyon kellemes, élhető város. Úgy gondolom, hogy minden gyerek örülhet aki itt nő fel és mondjuk kapcsolatba kerül a kaposvári kajak-kenu egyesülettel, mert nagyon jó környezetben és nagyon jó kezekben vannak - mondta Vereckei Ákos.

null

Gyerekekből pedig nem volt hiány. Idén is rengetegen érkeztek a kajak táborba.

- Az elmúlt négy hét az a maximális létszámmal, tehát már volt egy létszám stoppunk, hogy húsz gyermek fölött már nem fogadtunk gyerekeket. Az összes hét 20-21 fővel zárult - válaszolta Kohulák Anita, a tábor szervezője.

Ami a legfontosabb, hogy a gyerekek tetszését is elnyerte a foglalkozás.

- Tetszik, a csapatban nem vagyok olyan jó, de itt a táborban igen - mondta a 10 éves Leila.

Akadt, akinek komoly elképzelése volt arról, hogy mit szeretne elérni ebben a sportágban.

- Én nagyon szeretnék világbajnok lenni kajakozásban, szóval mindent megteszek ezért - vázolta terveit Flórián Ramón.

null

Vereckei Ákos szerint, főként a vidéki bázisokon, jó kezekben van az utánpótlás, így a fiatalok jó eséllyel folytathatják az elődök által megkezdett utat.

- Összességében az a kép alakult ki, hogy vidéken nagyon jó a helyzet, tehát ott nagyon jól bánnak a gyerekekkel és akár én is szívesen vinném le a gyerekeimet kajakozni bármelyik vidéki egyesületbe - tette hozzá Vereckei.

A kajakozás tehát továbbra is nagy népszerűségnek örvend a városban. Ha az elmúlt hetek eredményeit nézzük, akkor pedig van értelme, hogy ennél a sportágnál maradjanak a fiatalok, a táborozás után is.

Címkék: Vereckei Ákos, Kaposvári Vízügyi SC, kajak, tábor, sport