A Vármegyeházán gyűltek össze a két szövetség képviselői. A találkozó legfontosabb célja az volt, hogy új ismeretekkel gazdagodjanak a Somogy megyei szakemberek. A horvátországi tapasztalatokról Ivan Bedih, a Horvát Labdarúgó Szövetség szakmai igazgatója számolt be itteni kollégáinak. A szakember elmondta: korábban a magyarok tanították focizni a horvátokat. Azóta viszont fordult a kocka.

- A megye labdarúgásáról még keveset tudok, viszont a magyar focit nagyon is ismerem. Volt, amikor még mi tanultuk önöktől ezt a sportágat. Magyarok voltak a világ legjobb edzői, Bukovi Márton például a horvát labdarúgásért tett sokat. Most viszont felcserélődtek a szerepek és mivel oly sok minden összeköti ezt a két népet, ezért most mi próbálunk meg segíteni a helyi edzőknek - mondta Ivan Bedih, a Horvát Labdarúgó Szövetség szakmai igazgatója.

null

A két szövetség már nem először szervezett ehhez hasonló közös találkozót. Csendes Balázs, a Somogy megyei szövetség igazgatója szerint meg kell ragadni minden ilyen lehetőséget, amely a fejlődést szolgálhatja.

- A tavasszal voltunk kint amatőr osztályban több klubvezetővel. Ott az amatőr bajnokságról szereztünk tapasztalatokat. Szeretnénk ugyanilyen mélységbe beleásni magunkat a horvát professzionális futballba is, az amatőr mellett, mert úgy gondolom, hogy mind struktúrálisan, mind sportszakmailag tartanak annyival előrébb mint mi, hogy tanulhassunk tőlük és a földrajzi távolság, illetve a közelség, hogy pontos legyek, az adja is a lehetőséget, hogy ezzel éljünk - tette hozzá Csendes Balázs, az MLSZ-SMI igazgatója.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatóságánák elnökétől azt is megtudtuk: a közeljövőben újabb horvát-magyar találkozóra kerülhet sor, amiből csak profitálhat a térség labdarúgása.

Címkék: Horvátország, találkozó, Somogy megye, labdarúgás, sport