A 38 fokos hőség sem zavarta a strandröplabdázókat a hétvégi bajnokságon. 11 vegyes páros 37 mérkőzésen küzdött meg egymással. Horváth Alexandra Balla Róberttel küzdött a minél jobb helyezésért. 

- 17 éves koromban indultam országos strandröpi bajnokságon Pintér Zsanettal, majd nyaranta suli miatt nem. De ilyenkor nyáron, hogy strandröpizek nagyon jó, mert nem nulláról indul az alapozás, alapot ad hozzá, meg nagyon jó a közösség, szeretek játszani - mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem játékosa, Horváth Alexandra.

Két pályán egymás után zajlottak a csoportmérkőzések a 8-as táblára jutásért. A mezőnyben ismét ott volt a Rák testvérek párosa is, akik a ranglistán előkelő helyen szerepelnek.

- A testvéremmel indultunk három éve, akkor teremben még nem játszottam, nagyon tetszik a játék. A teremhez képest abban más, hogy én ott liberót játszom, igazából nem csinálok semmit úgymond, most viszont én is támadhatok. Ez az, ami nekem nagyon jó - válaszolta Rák Vince.

A III. RÖAK Kupára a helyi versenyzők mellett a környező megyékből is sokan érkeztek. Amatőr és profi játékosok egyaránt részt vesznek a bajnokságon.

- Alapból amatőr bajnokság a miénk, de vegyes páros esetében megengedjük az NB1-es játékosok szereplését, így vannak itt a kaposvári felnőtt Finoból is játékosok, valamint az 1. MCM Diamantból női felnőtt játékosok és megfordulnak a versenyeinken a pécsi röplabdások is - tette hozzá Sántosi Péter, a strandröplabda bizottság elnöke. 

A bajnokság harmadik fordulóján a vegyes párosok közül Rák-Rebeka- Rák Vince állhatott fel a dobogóra, megelőzv Miovecz Zsófiát és Vajda Tamást.

A RÖAK Kupa 4. fordulója augusztus 15-én, szombaton a Balatonlellei Napfény strandon lesz.

Címkék: szezon, strandröplabda, Somogy, Kaposvár, sport