- A csapat sportszakmailag és financiálisan sem tud megfelelni a magasabb osztályok követelményeinek. Emiatt egy hosszú időszak, amelynek volt azért szép részei is, véget ért - ezekkel a gondolatokkal fogadta az idény első edzésén a játékosokat Horváth Miklós, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke.

Sokáig az is kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán felnőtt csapata a városnak. Az elmúlt napokban viszont eldőlt, hogy az NB II-ből kiesett klub, a megyei élvonalban folytathatja. Ma pedig arra is fény derült, hogy a szakmai munkáért a Bene Akadémia szakmai igazgatója, Pusztai László felel majd, míg a jövő évi keretet javarészt kaposvári kötődésű játékosok alkotják majd.

- Jöttek olyan játékosok akik felülről jöttek, tehát NB II-ben már szerepeltek. Olyan játékosoknak tudunk lehetőséget biztosítani, akik végzősök az akadémián és nekik is van lehetőség a folytatásra. Ezek közül kiválasztottuk azokat a játékosokat, akiket úgy érzünk, hogy meg fognak felelni a megyében és ahogy ott szerepet kapnak, az a fejlődésüket is elősegíti - válaszolta Pusztai László.

null

Az értekezleten elhangzott: a zöld-fehérek hosszú távú célja egy stabil NB II-es együttes kialakítása. Ehhez elsőként a megyei első osztályon kell átverekdniük magukat, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak.

- Minden csapatot nagyon komoly ellenfélnek tartok a megyében és azt is természetesnek veszem, hogy mindenki a Kaposvári Rákóczi ellen akarja bizonyítani a képességeit. Nekünk nagyon tudatosan, fegyelmezetten és felkészülten kell minden mérkőzésre az energiánkat mozgósítani és visszanyerni nem csak a kaposvári, de ahol fellépünk, azoknak a szurkolóknak is a szimpátiáját - mondta Horváth Miklós.

null

A hírek szerint a jövőben egy kaposvári vállalkozó is segítheti a klubot. A nyugodt anyagi háttérre pedig szükség is lenne Kaposváron.

- Egyértelműen ki lett jelölve, hogy a bajnokság megnyerése a cél és én úgy gondolom, hogy ha a keretünk minden tagja, aki most jelen volt a megbeszélésen, marad nálunk és nem megy el máshova, akkor ezt a célt el lehet érni - tette hozzá Pusztai.

null

A cél eléréséért nemsokára meg is tehetik az első lépést a Rákóczi focistái. Augusztus 12-én a Siófoki Bányász ellen lépnek pályára a Rákóczi-stadionban, a megye 1 első fordulójában.

Címkék: Pusztai László, megye 1, Kaposvári Rákóczi, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia, sport