Egy értékes trófeáért szálltak harcba a csapatok a batéi focipályán, bár ezúttal a végeredmény csak másodlagos volt. A tornán Nagyberki, és a felvidéki Szőgyén csapatai találkoztak, a két egyesület baráti viszonya pedig már több mint két évtizedes múltra tekint vissza.

- Huszonhét évvel ezelőtt elindult egy baráti kapcsolat a nagyberki és a felvidéki, Szőgyén csapata között. Azt ápoljuk ugye. Nagy elődeink bevittek minket abba az életbe és hát sajnos már azok közül jópáran nem élnek és most mi visszük tovább ezt a kapcsolatot - mondta Kovács József, a Nagyberki csapatától.

A két csapat az elmúlt években nagypályán mérkőzött meg egymással, idén viszont kicsit változtattak a lebonyolításon a szervezők. Három csapatra osztották a társaságot és kispályás szabályok szerint rúgták a labdát.

null

- Most kezdtünk egy teljesen új rendeszert mert ugye eddig mindig nagypályán folytattuk ezeket a mérkőzéseket és most annyira lecsökkentünk - hát az idősebbek sajnos meghaltak, sokan kiszálltak - és úgy döntöttünk, hogy most egy ilyen kispályás tornával bonyolítjuk le ezt a rendezvényt - tette hozzá Horváth István, a torna másik szervezője.

A huszonhét év alatt sokat változott a két csapat összetétele, de ami a legfontosabb, hogy mindig akadtak új játékosok, akik tovább mélyítették a Nagyberki-Szőgyén barátságot.

- Van remény mert a fiatalabb generáció képviselteti magát és bízunk benne, hogy egy pár év múlva ugyanúgy valami fiatalabb barátunk tud egy riportot adni a Kapos TV-nek - válaszolta Retkes János, a szőgyéniek csapatából.

A jó hangulatú rendezvényen végül kora estig érték egymást a mérkőzések, majd pedig egy közös vacsorával zárták le az idei barátságos tornát.

Címkék: barátságos, szőgyén, nagyberki, torna, sport