Szinte megállás nélkül ússza a hosszokat Kardos Dániel, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola fiatal tehetsége. A 12 éves sportoló mindössze pár napja ért haza az Országos Gyermek Bajnokságról, ahol nagyszerű eredményeket ért el.

- Most volt ez a gyermekbajnokság Miskolcon. Ezen voltunk a múlt héten. Szerintem jól sikerült, a 200 mellet sikerült megnyernem, 100 mellen második lettem, a többin pedig sikerült a legjobb nyolcban szerepelnem - mondta Kardos Dániel.

Dani már az év eleje óta keményen készült az idei versenyszezonra, húsz napig pedig Oroszországban edzőtáborozott a Jövő Bajnokai programnak köszönhetően. A kitartó munkának végül meglett az eredménye.

- Szerintem ennek nagyon lehet örülni, mert ami a verseny előtti edzéseken történt, az nem volt túl bíztató, úgyhogy nagyon örültem ezeknek az eredményeknek - tette hozzá a fiatal sportoló.

De nem csak Kardos Dániel öregbítette a KASI hírnevét az elmúlt hetekben. Harsányi Mátyás és Sárközi Szabolcs is magyar bajnoki címet szerzett a saját korosztályában, ami mindenképp jól jelképezi az utánpótlásműhely erejét.

- Az elmúlt időszakban nem túl optimális volt a felkészülése a gyerekeknek. Volt különböző nehezítő tényező is, de én azt gondolom, hogy ezt sikerült megoldani és én úgy gondolom, hogy nem véletlenek az eredmények. Várhatóan a többi korosztályban jövőre még sikeresebbek leszünk és úgy gondolom, hogy az aranyérem az azt jelenti, hogy elsők lettünk, tehát ezek a gyerekek az országban most a legjobbak a korosztályukban - válaszolta ifj. Kovács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője.

Ezzel azonban még nincs vége az idei megmérettetéseknek. Az egyesület úszói az ifjúsági magyar bajnokságon vesznek részt az elkövetkezendő napokban, ahol ezúttal a tisztes helytállást tűzték ki célul.

Címkék: Kardos Dániel, Sárközi Szabolcs, Harsányi Mátyás, KASI, Kaposvári Sportközpont és Sportiskola