Előbb egy kis labdázgatás a salakos pályán. Majd pedig jöhetett a felfrissülés a ventillátor alatt. A tenisz szerelmesei ezúttal egy nagy múltra visszatekintő versenyre gyűltek össze a Donneri Sportközpontban, ahol a rekkenő hőség sem tántorította el a sportolni vágyókat.

- A 17. Alfa-Invest kupát rendeztük meg ezen a hétvégén. Az időjárásra nem vagyunk tekintettel, megpróbálunk helyt állni ezekben a körülmények között is. Három kategóriában indítottuk el ezt a versenyt ezen a hétvégén, 50 alattiak, 50 felettiek, illetve a páros férfi mezőnyt várjuk szeretettel - mondta Vönöczky Áron, a torna szervezője.

A mezőnyt főként a Donneri SK versenyzői alkották, és voltak olyanok is, akik már nem először vágtak neki az Alfa-Invest kupának.

- Az első időktől kezdve, az elsőtől fogva gyakorlatilag részt veszek a versenyen. Az utóbbi időben egy kicsit kevesebbszer sikerült indulni, de hol jobb, hol gyengébb eredménnyel mindig itt vagyok - válaszolta Kovács János.

A rutinos sportemberek mellett a fiatalok sem hiányozhattak a tornáról.

- Azt gondolom, hogy most ebben a hőségben talán a fiatal korom előnyt jelenthet az idősebbekkel szemben, a régebb óta fiatalabbakkal szemben. De azt gondolom, hogy a rutin az még mindig az ő javukra írható, tehát meg kell küzdeni ellenük, még a hőségben is kitartóak - tette hozzá Kántor Ádám.

A 17. Alfa-Invest Kupát az 50 alattiak között végül Magyar Attila nyerte, míg az 50 felettieknél Horváth István végzett az élen. Magyar Attila végül nem csak egyéniben, hanem párosban is szerzett egy aranyérmet, Sallai Rolanddal az oldalán.

Címkék: alfa-invest, Donneri Sportközpont, Kaposvár