Könnyed labdázgatással indult a Sólyom Kézilabda SE ma délutáni edzése. A fiatalok már napok óta az Intersport Ifjúsági Futballfesztiválra készülnek, ahol csakúgy mint az elmúlt években, most is szerveznek tornát a kézilabdázóknak.

- Tavaly is elindultunk, sőt tavaly előtt is elindultunk. Akkor volt először, hogy nem csak futball, hanem a többi sportág is belekerült ebbe a focifesztiválba. Mi a kézilabdát képviseljük harmadik éve. Első évben indultunk három csapattal, 12-14-16 évesekkel. Következő évben két csapattal, idén megint három csapattal elindulunk ezen a kis tornán. Nagyszerű lehetőség az amatőr kis egyesületünknek, hogy nemzetközi csapatokkal is találkozunk - mondta Sebők János, a Sólyom Kézilabda SE elnöke.

Az ifjúsági fesztiválra a környező országok mellett Hollandiából és Tájpejből is érkeznek csapatok. A kaposváriak úgy számolnak, hogy egy-két győzelemre nekik is lehet esélyük.

- Tavaly lányok ellen játszottunk, most fiúk ellen fogunk, mivel szétszedték a mezőnyt. Úgy készülünk, hogy 1-2 meccset megfogunk nyerni és mindent kihozunk magunkból, de tudjuk, hogy azért nem minden meccset fogjuk megnyerni - válaszolta Gombos Zalán.

A fiatalok épp ezért keményen készülnek az idei megmérettetésre.

- Ilyenkor mindig azt kell nézni, hogy mindig mi legyünk a legjobbak, de ahogy sikerül, majd meglátjuk. Megpróbálunk készülni, nyújtunk, meg kapura dobunk, meg taktikákat nézünk, felállásokat, hogy minden fajtákat kipróbáljunk - tette hozzá Bordás Kende.

Az idei kézilabda tornának három helyszín ad majd otthont. Nagyberkiben és a Táncsics Mihály Gimnáziumban is rendeznek majd mérkőzéseket, míg a helyosztókok a Városi Sportcsarnokban léphetnek pályára a fiatal sportolók.

Címkék: ifjúsági fesztivál, intersport, 2015, kézilabda