A Balaton-átúszás az elmúlt évtizedekben Európa egyik legnépszerűbb szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát. Itthon és külföldön, sokak nagy álma, hogy meghódítsák a magyar tengert az 5200 méteres táv teljesítésével. Szombaton itt az újabb lehetőség: immár 33. alkalommal tartják meg az erőpróbát, ezúttal a klímaváltozás elleni harc jegyében.

A népszerű szabadidős eseményre ezúttal is ezreket várnak. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet majd szombaton 7 óra és 13 óra 30 perc között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás. Az idén is a biztonság a fő jelszó, így csónakokból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevőket a vízen. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elő, hogy több mint tízezren neveztek, tavaly pedig 7258-an vállalták a kihívást.

A mezőny legnagyobb részét ezúttal is azok az amatőrök alkotják majd, akik hetekig, hónapokig készülnek erre az erőpróbára, és ismét várnak sportembereket hazánkba a világ minden tájáról. Korábbi profi ökölvívó világbajnokunk, Erdei Zsolt hatodik úszására készül, ismét eljön a többszörös hosszútávúszó világrekorder, Mányoki Attila, valamint a hosszútávúszó és a vízilabda válogatott tagjai is rajthoz állnak. A Magyar Honvédség egy csaknem háromszáz fős Úszó Erőddel készül, immár 14. alkalommal.

Reggel 7.45 órától Révfülöpről jelentkezünk, néhány órával később pedig Balatonboglárról kísérhetik figyelemmel az eseményeket. A résztvevők ezúttal is üzenhetnek majd haza, a déli parton pedig megoszthatják velünk az úszással kapcsolatos élményeiket.

KÖZVETÍTÉSÜNK VÉGET ÉRT! DÉLUTÁN EGY RÖVID VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓVAL JELENTKEZÜNK!

Címkék: átúszás, balaton, 2015, sport