A helyi szervezők ebben az évben is 33 település 36 strandján, 16 Veszprém, 4 Zala és 16 Somogy megyei helyszínen, várják a szervezett keretek között sportolni szándékozókat július 4-től.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportügyekért Felelős Államtitkársága, a települési önkormányzatok és városüzemeltetési szervezetek támogatásával, együttműködésével, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósul meg – tájékoztatott Bartsch János programigazgató. Balatonfüred, Balatonszemes és Balatonszárszó ezúttal is két-két stranddal vesz részt az eseményen, és minden egyes helyszín már meglévő sportfelszerelését kiegészítették újakkal.

null

Az első programnap július 4-én, szombaton lesz, és a sportolni szándékozók igényei és pályák adta lehetőségek figyelembevételével kispályás foci, strandröplabda, strandkézilabda, tollaslabda, lábtenisz, petanque, valamint a vízben űzhető sportágakban lesz lehetőség versenyek szervezésére, indítására. Egészen augusztus 15-ig, minden szombaton ez a menetrend, és ezen kívül a helyi szervezők még két, szabadon választott időpontot is megadnak. A programok javasolt kezdési időpontja 14 óra lesz majd

Augusztus 22-én, szombaton, a hagyományokhoz híven, Vonyarcvashegyen, a Lido strandon zárul az idei programsorozat, ahol a szervezők tervei szerint minél több résztvevő strand egy-egy kispályás foci, strandröplabda és streetball csapata vesz részt a XI. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozón.

További információk a www.mozduljbalaton.hu internetes oldalon.

A résztvevő települések megyék szerint:

Veszprém

Balatonederics, Szigliget, Badacsonytomaj, Ábrahámhegy, Révfülöp, Balatonszepezd, Zánka, Balatonakali, Balatonudvari, Tihany, Balatonfüred (2 strand), Csopak, Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfűzfő

Zala

Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök

Somogy

Balatonberény, Balatonmáriafürdő, Balatonfenyves, Fonyód, Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszemes (2 strand), Balatonőszöd, Balatonszárszó (2 strand), Balatonföldvár, Szántód, Zamárdi, Siófok, Balatonvilágos

Az idei időpontok:
Július 4., 11., 18., 25.

Augusztus 1., 8., 15. + 2 program nap

A programnapok általában 14 órakor kezdődnek, a pontos időpontokról és a + 2 programnap dátumáról a helyi szervezőknél érdemes érdeklődni.

Augusztus 22.: Vonyarcvashegy, XI. „Mozdulj Balaton!” Sporttalálkozó (a programsorozatban részvevő strandok csapatainak részvételével)

Címkék: mozdulj balaton, 2015, sport