Ha az égiek is úgy akarják, akkor most szombaton, az első meghirdetett időpontban megrendezhetik a 33. Pek-Snack Balaton-átúszást. Az előjelek egyelőre biztatónak tűnnek, de a rajtról csak csütörtökön születhet végső döntés.

- Holnap lesz egy találkozó a vízirendészet parancsnokával, a siófoki obszervatóriumban és holnap hozzuk meg a döntést a szakemberek véleménye alapján, hogy valóban olyan lesz a szombat időjárása, mint amit a mai meteorológiai előrejelzések mutatnak - árulta el a 33. Pek-Snack Balaton-átúszás főszerverzője, Szántó László.

A Révfülöp és Balatonboglár közötti 5,2 kilométeres távnak várhatóan idén is nagyon sokan nekivágnak majd. Előzetesen már több mint 5000 nevezés érkezett a szervezőkhöz. A mezőnyben pedig ezúttal is ott lesz a hosszútávúszó rekorder, Mányoki Attila.

A Balaton-átúszás sokak számára igen kimerítő lehet, ezért a legtöbben már hónapok óta készülnek az idei megmérettetésre. A szervezők szerint pont ez adja a verseny egyik szépségét.

-Egy negyedévet készülni kell, hogy ezt a programot, ezt az 5,2 km-t teljesíteni tudja egy amatőr. A felkészülés során egy óriási nagy érték az, hogy példát mutat a környezetének. Példát mutat a barátainak, a családjának azzal, hogy sportol - tette hozzá a főszervező.

A 33. Pek-Snack Balaton-átúszásra nevezni ezúttal is 7 órától fél 2-ig lehet a révfülöpi futballpályán, a rajt 8 és 14 óra között folyamatos. A szervezők két fő jelszava továbbra is az állandóság és a biztonság. Mindennek érdekében vitorlásokból úgynevezett úszófolyosót alakítanak ki. Ezekre bárki felmehet, aki pihenni szeretne, vagy netán feladná a megmérettetést. Mindez persze akkor lesz igazán fontos, ha a rendezvény megkapja csütörtökön a rajtengyedélyt.

Címkék: átúszás, 2015, balaton, sport