A nem éppen nyárias időjárás ellenére is rekordszámú nevező gyűlt össze az eXtremeMan 113 Kaposvár fél Ironman versenyre. Nem véletlen a 113-as szám a viadal nevében, ugyanis pontosan ennyi kilométer várt a versenyzőkre.

A 330 indulónak elsőként a Deseda-tóban kellett 1,9 kilométert úszva megtennie, majd jöhetett 90 kilométer kerékpározás. Ezek után pedig levezetésként 21 kilométert futottak a tó körül. Az embert próbáló verseny végén az Ironman Európa-bajnok, Flander Márton ért be elsőként a célba, aki 4 óra 22 perc 13 másodperces idejével több mint 20 percet javított a tavalyi győztes eredményén.

Flander mellett két nagyatádinak sikerült még felállnia a dobogóra. Tóth Gábor a második, míg Janota Zoltán a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

Szombaton is kegyes volt az időjárás a Belügyminisztérium Triatlon Országos Bajnokság indulóival. A kaposvári Deseda tónál - a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Nagyatádi Triatlon és Szabadidősport Egyesület által – szervezett versenyen ismét összemérhették képességeiket a sportszerető dolgozók. A kitartást és erőnlétet igénylő bajnokságra idén huszonnégy belügyi szerv sportolója adta le nevezését.

Rövid bemelegítés után a gátnál rajtoltak az úszók. Európa legnagyobb mesterséges tavának számító Deseda tó huszonegy fokos vizében hétszázötven métert tempóztak az indulók. A mezőny leggyorsabb úszója nem sokkal több, mint tíz perc után lépett a stégre, ahol azon nyomban kerékpárra pattant, ahogy a többi egyéni számban induló is. A váltóban versenyzők itt átadták a stafétát társuknak.

null

A verseny második etapjában húsz kilométert tettek meg a versenyzők két keréken a tó körül. A dombos terep igencsak próbára tette a sportolókat, akik a táv teljesítése után futócipőre váltottak és a triatlon harmadik számában még öt kilométeren át küzdöttek az értékes másodpercekért.

null

A mezőnyből elsőként Kiss Ádám rendőr hadnagy, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kollégája lépte át a célvonalat, az úszásban kiharcolt elsőségét senkinek sem sikerült megdöntenie, így a harminc év alatti férfiak kategóriájában a dobogó felső fokára állhatott fel. A második legjobb eredménnyel Csonka Balázs, a Márianosztrai Fegyház és Börtön dolgozója zárt, a bronzérmet pedig Frank Bence tűzoltó törzsőrmester, a veszprémi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója szerezte meg.

null

A 30-40 éves férfiak kategóriájában -amelyben tizenöten mérték össze képességeiket- a legjobb időeredménnyel Bodnár Gergely rendőr főtörzsőrmester a Budapesti Rendőr-főkapitányság kollégája ért célba, Albert Balázs rendőr zászlós, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa a dobogó második fokára állhatott, míg a bronzérmet a Pálhalmai Agrospecial Kft.-nél dolgozó Lukács Mihály bv. törzszászlós nyakába akasztották. Varga Csaba tűzoltó törzsőrmester, a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója a hatodik legjobb idővel ért célba.

null

A szenior korosztályú férfiak között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozója, Tulipán Attila vitte a prímet, Hock László tűzoltó zászlós, Ajka hivatásos tűzoltó-parancsnokságának tűzoltója ezüstéremmel gazdagodott, az Országos Rendőr-főkapitányságnál dolgozó Hajnal László rendőr alezredes időeredményével pedig a bronzérmet nyerte el.

Az ötvenéveseket a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnál szolgálatot teljesítő Kollár Endre tűzoltó alezredes képviselte, kitartását aranyéremmel jutalmazták. A hölgyek közül hárman teljesítették az egész távot: Oberna Anna százados a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Antalicz-Gergelics Natália tűzoltó őrnagy, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kollégájának nyakába ezüstérmet akasztották, míg a bronzérmet Szerdahelyi Anita Márta százados hódította el.

null

Férfi váltóban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság triója végzett a legjobb eredménnyel, második helyen zárta a megmérettetést a Kis Csapat: Péter András tűzoltó alezredes és Kiss Levente tűzoltó alezredes duója, a bronzérmet pedig a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata érdemelte ki. A somogyi férfi váltó (Varga Csaba tűzoltó törzsőrmester, Garai Péter tűzoltó zászlós és Takács Zsolt tűzoltó hadnagy) a hetedik helyen zárta a versenyt.

null

A női váltó legkitartóbb és leggyorsabb csapatának a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság együttese bizonyult, míg a dobogó második fokára a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság kollégái állhattak, a harmadik helyen pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hölgy kollégái végeztek. Az összesített eredmények alapján -legjobb egyéni női és férfi, valamint a csapat váltó eredményeket összesítve- a somogyi indulók hódították el a legjobbnak járó kupát.

Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a verseny zárásaként mindenkinek gratulált, hiszen kivétel nélkül az összes induló teljesítette az erőpróbát.

Címkék: Belügyminisztérium Triatlon OB, extrememan 113 kaposvár, triatlon, deseda, sport