Még most, a nyári szünet beköszöntével is lelkesen hajtják végre a gyakorlatokat a Lovasakadémia SC tagjai. Pedig egy igazán sűrű és megterhelő tavaszon vannak túl a kislányok. Az elmúlt néhány hónapban rengeteg versenyen kellett a legjobbjukat nyújtaniuk dr. Balogh Orsolya tanítványai.

- Kilenc versenyen vettünk részt, ebből négyet mi rendeztünk a Nagyatádi Ritmikus Gimnasztika Egyesülettel közösen. A két legfontosabb verseny ebben a szezonban a vidékbajnokság, illetve az országos diákolimpia versenysorozat zárása volt - mondta a Lovasakadémia SC Kaposvár RG-szakosztály vezetőedzője, dr. Balogh Orsolya.

A vidékbajnokságon elváráson felül teljesítettek a csapat, összesen negyvenöt éremmel zártak, amiből húsz aranyérem volt. Hat csapat aranyon felül Laklia Lúcsia, Futó Anna, Herskovics Hanna, Kiskó Szimóna, Kiss Maya és Borbély Kata állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. A felnőttek között is bezsebelt egy aranyat az együttes, Murányi Anna egyéniben ért fel a csúcsra. Vitán felül ez volt a legsikeresebb versenye a lányoknak az idényben, akik az egész szezon során hasonlóan remek teljesítményt nyújtottak.

A hétvégi diákolimpián sem maradt el az éremeső. A most három aranyat szerző Murányi Anna negyedszer lett diákolimpiai bajnok. Laklia Lúcsia szabaddal lett első, összetettben pedig harmadik helyen végzett. Mellette a vidékbajnokságon szintén szép eredményeket elérő Borbély Kata is szállította az érmeket.

Pár hetes pihenőt követően az egyesület gőz erővel készül majd a következő szezonra. A legközelebbi nagy megmérettetés az októberi országos döntő lesz majd, melynek házigazdája a főváros lesz.

Címkék: lovasakadémia, tavasz, sport