Három ötödik hely, két bronzérem és két ezüstérem. Ez a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztályának termése az elmúlt hetek versenyein. Elsőként a II. korcsoportos kötöttfogású diákolimpia várt a fiatalokra, ahol 212 versenyző lépett szőnyegre. A népes mezőnyben Kelemen Botond érte el a legjobb eredményt, miután a dobogó második fokára sikerült felállnia. Rajta kívül Galló Dávid és Ságvári Bence is szépen helyt állt, hiszen mindketten az értékes ötödik helyen zárták a versenyt.

A diákolimpiát követő napon a serdülő kötöttfogású országos bajnokság következett az újpesti jégcsarnokban. A KASI versenyzői a magyar bajnoki cím megszerzésének reményében léptek szőnyegre, azonban Fáth Henrik ötödik helye mellett ezúttal is be kellett érniük egy ezüstéremmel. Járfás András egészen a döntőig menetelt, de ott megálljt parancsolt neki egy régi ismerős.

- Régen találkoztunk, viszont a diákolimpián ami három hete volt, ott is egymással döntőztünk. Ott is vereséget szenvedtem, úgyhogy örültem volna, hogy ha ezt megtudom nyerni, de nem sikerült - mondta a verseny után Járfás András.

Természetesen a junior szabadfogású országos bajnokságról sem hiányozhattak a kaposváriak. A Győrszentivánon rendezett versenyre 80 birkózó érkezett az ország szinte minden szegletéből, és két bronzéremmel zártak a KASI sportolói. Boros Bence és Bak Barnabás is a 66 kilogrammosok mezőnyében állt rajthoz és mindketten a dobogó harmadik helyét csípték meg.

- Az első meccsemet azt alapvetően könnyen nyertem egy menet alatt, a második meccsem volt a későbbi győztes ellen, akitől kikaptam. Konkrétan két percet voltam a szőnyegen, tehát nem bírtam sokáig. A bronzmeccsen viszont egy olyan embert vertem akivel már régebben találkoztam, ott viszont kikaptam tőle - tette hozzá Bak Barnabás.

Takács László vezetőedző elégedetten tekintett vissza az elmúlt hetek eredményeire, de elmondása szerint többre is képesek lettek volna tanítványai. Ezek után a legfőbb cél, hogy ezt ki is hozza versenyzőiből.

- Megvagyok elégedve az eredményekkel és edzésmunkával egyaránt, viszont néhány esetben az eredmény lehetett volna kimagaslóbb. Van néhány gyerek, aki versenyen nem tudja hozni azt, amit edzésen tud és képes rá. Kicsit másképp kell velük foglalkozni, több versenyre kell majd őket vinni - értékelt Takács László, a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztályának vezetőedzője.

A jó felkészítésnek pedig reméljük, hogy meglesz az eredménye és akkor továbbra is szép sikerekről számolhatunk be a kaposvári birkózósport kapcsán.

Címkék: Takács László, KASI, siker, birkózás, sport